In de vastentijd staat het project “OSJOSMA – een weeshuis in Haïti” om het jaar in de kijker:

Osjosma staat voor: Orphelinat (weeshuis) Saint-Joseph Ouvrier (Sint-Jozef Werkman) à Saint-Michel de l’Attalaye. Het weeshuis ligt in het straatarme Haïti.

Drie personeelsleden van onze school bezochten enkele jaren geleden dit project dat van zeer nabij wordt opgevolgd door een VZW Osjosma, met zetel in Opglabbeek onder leiding van Frans Vandueren.

Het project van VZW OSJOSMA,  zet met steun van ons allen een volgende stap:

een tweede gebouw is  klaar om de oudste weeskinderen, die 15 jaar worden, een eigen kamertje te kunnen bieden. Onze solidariteitsactie van 2016 was een steun in de rug voor de inrichting van de keuken in het tweede gebouw. Voor schooljaar 2017-2018 voorzien we voor dit mooie project opnieuw een financieel steuntje in de rug.

Meer informatie over het weeshuis kunnen jullie vinden op de website van de organisatie: http://www.osjosma.be.

Frans Vandueren, projectleider van het weeshuis samen met een weeskind.

 

 

Weeshuis2
Een zicht op het tweede gebouw bestemd voor de tieners weeskinderen. Klik op bovenstaande afbeelding voor een presentatie over het weeshuis.

 

Bekijk het weeshuis via Google maps:


Grotere kaart weergeven

 

Vastenactie 2018

De vastenactie ten voordele van het weeshuis Osjosma in Haïti bracht de mooie som op van €3.170. Hiermee geven we de werking van het weeshuis opnieuw een stevig steuntje in de rug. Dank aan allen die met allerlei initiatieven de nodige kilometers verzamelden om de afstand tussen Bree en HaïtI symbolisch weg te werken. Meneer Moons had er zijn handen mee vol om dit op smartschool visueel voor te stellen. Dank daarvoor. Het geld zal heel welkom zijn voor de aanpassingen aan de elektriciteit en voor een verbetering van de watervoorziening. Frans Vandueren uit Opglabbeek, de coördinator van het project, gaat in juni de werken ter plaatse opvolgen. Op het einde van het schooljaar wil hij ons persoonlijk een stand van zaken komen geven op school.

Groeten en dank vanwege de weeskinderen van Osjosma

Groeten en dank vanwege de weeskinderen van Osjosma in Haiti aan alle leerlingen, leraren en opvoeders van onze school'. Dat is de boodschap die Frans meebracht van zijn verblijf bij de weeskinderen tijdens de zomervakantie. De kinderen tonen op de foto het bedrag van € 4.888,70 dat we bijeenhaalden tijdens onze laatste actie. De centjes zijn heel goed aangekomen. Ze zullen heel nuttig zijn voor een noodzakelijke verbetering van de keukenuitrusting. Dank voor dit mooie gebaar van solidariteit. dsc05985