In de vastentijd staat het project “OSJOSMA – een weeshuis in Haïti” om de twee jaar in de kijker geplaatst:

‘Osjosma’ staat voor: Orphelinat (weeshuis) Saint-Joseph Ouvrier (Sint-Jozef Werkman) à Saint-Michel de l’Attalaye. Het weeshuis ligt in het straatarme Haïti.

Drie personeelsleden van onze school bezochten enkele jaren geleden dit project dat van zeer nabij wordt opgevolgd door een VZW Osjosma, met zetel in Opglabbeek onder leiding van Frans Vandueren.

Het project van VZW OSJOSMA mag in 2020 tijdens onze vastenactie rekenen op onze steun om schoolkosten voor alle weeskinderen te betalen. De bedoeling is dat elk weeskind, zolang het in het weeshuis verblijft, naar school gaat totdat het de schoolloopbaan beëindigt. Naar school kunnen gaan en effectief leren lezen en schrijven is voor dit land een hele verwezenlijking vermits bijna de helft van de bevolking nog steeds niet kan lezen en schrijven. Intussen zijn sommige van de oudste wezen een jaartje hoger onderwijs aan het volgen in de hoofdstad Port-au-Prince. Zij proberen een diploma ‘Toerisme’ te behalen.

Ook zal het derde gebouw spoedig in gebruik kunnen worden genomen. De wezen die meerderjarig zijn intussen, hoeven op die manier niet meteen het weeshuis te verlaten. Zo kunnen ze zich degelijker voorbereiden op een zelfstandig leven in de maatschappij.

Meer informatie over het weeshuis kunnen jullie vinden op de website van de organisatie: http://www.osjosma.be.

Bekijk het weeshuis via Google maps: