DAG 4: De laatste dag stond toch vooral in het teken van afscheid nemen. Maar eerst mochten de winnaars van gisteren hun lied professioneel gaan opnemen in de studio. Wat een ervaring was dat! Het eindresultaat is binnenkort te bewonderen op onze diverse sociale media.

De rest van de bende vertrok ondertussen naar de markt van Bree om nog een uurtje te kunnen genieten van elkaars gezelschap. Daarna kwam het onvermijdelijke moment van afscheid. Gelukkig niet definitief want binnen twee maanden is het onze beurt om Leuze onveilig te maken. Toch viel er hier en daar een traan te bespeuren. Dat is alleen maar een bewijs van hoe geslaagd onze taaluitwisseling tot nu toe is geweest. Wordt vervolgd!

DAG 3 van onze taaluitwisseling beloofde er één te worden vol creativiteit, verrassingen, actie en feest.

Deze morgen verzamelden al onze leerlingen en hun partners in de eetzaal om in groepjes een Nederlandstalige tekst te schrijven over de taaluitwisseling. Niet alleen taalvirtuositeit was hierbij belangrijk, want elk groepje moest hun nummer ook nog eens live zingen! Daarna werd er gestemd en de winnaar krijgt als verrassing… een bezoek aan een professionele studio om hun nummer op te nemen!

In de namiddag gingen we buswaarts naar de schaatsbaan in Lommel. Na enkele uren intensieve beweging – gelukkig zonder accidenten – kwamen we terug aan op school. Aan de stilte in de bus te horen, was iedereen behoorlijk leeg geschaatst, maar dat gevoel verdween al vlug, want…

’s avonds volgde het absolute hoogtepunt van onze taaluitwisseling: een fuif volledig georganiseerd door en voor de leerlingen. Het werk dat gisteren in de workshops was geleverd kwam hier samen. Er was een photo booth met decoraties van de leerlingen. De hapjes van de kookworkshop werden gesmaakt door al die hongerige magen. Maar bovenal kreeg de DJ van dienst de dansvloer in een mum van tijd gevuld. Werkelijk niemand kon de benen stilhouden. De dance battles werden gevolgd door een polonaise of zelfs een salto. Het einde van de fuif kwam zoals bij mooie liedjes veel te vlug. Op naar de laatste dag!

DAG 2 van de taaluitwisseling was een actieve voormiddag met workshops als voorbereiding op het fuifje van donderdag.

De leerlingen maakten lekkere hapjes zoals surimisalade, tomaat mozzarella, guacamole en nog veel meer. Ook werden ze opgeleid tot echte dj en leerden ze een leuk dansje. De decoratie in de zaal werd gemaakt tijdens de creaworkshop. In het computerlokaal fotoshopten ze zichzelf naar de grote festivals of podia.

Daarna gingen ze samen met hun correspondent en andere leerlingen een leuke namiddag tegemoet.

DAG 1: Vandaag was het eindelijk zo ver. Onze leerlingen maakten kennis met hun Waalse correspondent. De leerlingen van Leuze kwamen rond de middag aan en na een hapje en een drankje, was het tijd om in deelgroepen verder kennis te maken. In het kader van het jaarthema en ook het thema van de uitwisseling ‘musique en Belgique’ was er een muziekquiz.

Ten slotte waren er nog wat taalspellen om de woordenschat van de komende dagen in te oefenen.

Na een geslaagde namiddag werd het opnieuw spannend, want toen was het tijd om naar de gastgezinnen te gaan.

Op naar dag 2.

Gerelateerde berichten