Taaluitwisseling Dag 4: Aan alle mooie liedjes komt een eind. En over mooie liedjes gesproken! Deze morgen mocht het winnend groepje hun supporterslied opnemen in een professionele studio. Het was een onvergetelijke ervaring met een resultaat dat gehoord mag worden. De andere groepen kregen ondertussen de opdracht in Bree om marktbezoekers te interviewen over hun voetbalervaringen. Naderhand kregen alle leerlingen nog even de kans om de stad te verkennen en gaven onze leerlingen hun Waalse partner een persoonlijke rondleiding. ’s Middags vertrokken onze Waalse partners met een volle maag terug richting Leuze. Het was een fantastische week met veel nieuwe vriendschappen, maar vooral veel onvergetelijke momenten. Wij kijken alvast reikhalzend uit naar ons tegenbezoek in Leuze!

Taaluitwisseling Dag 3: Dag 3 was een zeer goed gevulde dag. Al vroeg in de morgen kregen de leerlingen de taak om een nieuw supporterslied te schrijven voor ons nationaal elftal. Ze vertrokken van bestaande songs, maar schreven een nieuwe tekst over onze Rode Duivels. Na een korte repetitie werden ook alle resultaten getoond en mochten de leerlingen stemmen welk lied zij het beste vonden. Als verrassing mocht dit groepje hun lied morgen opnemen in een professionele studio! Na een talige voormiddag, was het tijd voor een gezonde portie beweging en trokken we naar de sporthal van Meeuwen voor een sporttoernooi. We organiseerden ons eigen EK en verdeelden de groep over 20 landen. Elk land werd dus vertegenwoordigd door 4 leerlingen. Door andere landen uit te dagen voor korte sportieve (en cognitieve) opdrachten konden ze stijgen in de ranking. Er heerste een gezonde dosis rivaliteit in de sporthal aangezien elk land voor de fel begeerde trofee wou gaan. Toch kon slechts één land zich de uiteindelijke winnaar noemen. Deze eer was weggelegd voor Tsjechië. Zullen zij tijdens het EK ook voor de verrassing zorgen? Na deze intensieve namiddag waren de beentjes helemaal opgewarmd voor onze afterparty. Voordat de dansvloer opende, werden de hongerige magen gevuld met zelfgemaakte hapjes uit de kookworkshop. Vervolgens zorgde onze huis-dj Maarten voor een afwisselende set van tegelplakkers, carnavalsstampers en Nederlandstalige meezingers. Allemaal van links naar rechts, de eetzaal wordt gemold!

Taaluitwisseling Dag 2: Vandaag maar een halve dag school. De deelnemers werden verdeeld in verschillende groepen om mee te doen aan de workshops. Deze stonden in het teken van ons thema ‘iedereen mee/tous ensemble’ en waren een voorbereiding voor de afterparty van donderdagnamiddag. Ja, je leest het goed…de leerlingen gaan hun ondernemingszin aanwakkeren en hun eigen fuif organiseren! Zo kregen de deelnemers echte DJ-lessen, wrongen ze zich in alle bochten tijdens een dansworkshop, gingen ze aan de slag de slag met photoshop, versierden ze hun T-shirts in het thema en zorgden ze voor lekkere hapjes en aperitiefjes voor op de afterparty. De voormiddag vloog voorbij. Na de middag naar huis en een leuke activiteit met het gastgezin. Tot morgen!

Taaluitwisseling Dag 1: Eindelijk was het zover! De leerlingen van onze partnerschool uit Wallonië kwamen op bezoek. En of we zenuwachtig waren… Na weken gecommuniceerd te hebben via allerlei andere kanalen, was er dan de ontmoeting in levende lijve met onze partners uit Leuze. Onze ‘Leus’ kon toch een aardig mondje Nederlands spreken. Dat bleek al snel tijdens de kennismakingsactiviteiten en het taalbad. Spelenderwijs leerden we woordjes met betrekking tot het (voetbal)thema “Iedereen mee / Tous ensemble”. Om 15.40 uur ging plots ging de bel. De tijd vliegt als je plezier hebt! Het moment was daar om de Waalse partner mee te nemen naar het gastgezin.

Gerelateerde berichten