Afgelopen week ontving Middenschool Heilig Hart Bree een van zijn voormalige leerlingen. Bryan Heynen maakte in onze school het mooie weer als student Latijn, vandaag gaat hij door het leven als profvoetballer bij traditieclub KRC Genk.

MHH: Hoi Bryan, dat is al een tijdje geleden! Hoe gaat het met je?

Inderdaad, lang geleden. De laatste keer dat ik in het schoolgebouw was, moet juni 2011 zijn geweest. Het gaat heel goed met me.  Het is natuurlijk altijd fijn om een keertje op bezoek te komen in mijn oude school. Ik heb hier een leuke tijd beleefd en heb dus ook fijne herinneringen aan het Heilig Hart.

MHH: Weet je nog waarom je destijds voor onze school gekozen hebt?

Aandacht spenderen aan je studie is altijd een goed idee. Dat was het ook voor mij; het goed doen op school was heel belangrijk voor me. Als 12-jarige jongen maakte ik dan ook een gepaste keuze om in te stappen in de studierichting Latijn, hier in de Middenschool.

MHH: Speelde je reeds bij KRC Genk toen je hier op school zat?

Ja, al een hele tijd zelfs. Na 1,5 jaar bij de voetbalclub van Opitter gevoetbald te hebben, maakte ik op 6-jarige leeftijd de overstap naar de jeugdopleiding van KRC Genk. Ik ben dus een Genkie in hart en nieren!

MHH: Wow! Kreeg je jouw schoolwerk dan gecombineerd met dat hoge niveau van sportbeoefening?

Ja, dat lukte. Waar een wil is, is een weg! Als je niet verlegen bent om je voor de volle 100% te geven, dan moeten zulke zaken lukken. Bovendien was het verwaarlozen van je studie géén optie voor een club als KRC Genk. Van ieder rapport dienden we een kopie binnen te brengen op de club. Jouw resultaten en attitudecodes werden dan grondig bekeken en geëvalueerd. Een goede inzet op school dragen ze in de club hoog in het vaandel.

MHH: Had je durven vermoeden dat die inzet je naar een plek in het eerste elftal van KRC Genk zou brengen?

Nee. Vermoeden, niet. Ik heb er wel altijd van gedroomd. Ik wist dat ik heel hard zou moeten werken en dat heb ik dan ook gedaan, zowel op school als op het voetbal. Dat mijn harde werk uiteindelijk loont, maakt me trots. MHH: Ons ook, Bryan! Bedankt voor jouw bezoek en dit fijne gesprek. We duimen met jou mee om die eerste titel als rasechte Genkie op je palmares te kunnen schrijven.

Gerelateerde berichten