Close

Keuzegedeelte (4u):

Talentenuren mix:

Maak je niet druk over welk talentenuur je het liefst zou doen - wat zijn ze allemaal toch zo leuk en interessant! Tijdens talentenuur mix krijgen jullie de unieke kans om van alle talentenuren te proeven. Zo trekken jullie de keuken in, maken jullie de handen vuil bij het maken van creatieve projectjes, krijgen jullie er pennenvrienden bij in Zweden of een ander Europees land, leren jullie kleine dingetjes programmeren, ... Voor ieder wat wils dus!

Close

Keuzegedeelte (4u):

Techniek:

Heb je je al altijd afgevraagd hoe een boormachine, lintzaagmachine, soldeerbout, oven... werkt? Tijdens de lessen techniek leer je werken met veel verschillende gereedschappen, ook ontdek je specifieke eigenschappen van materialen zoals hout, kunststoffen... Met behulp van het technisch proces zoeken we oplossingen voor problemen. Aan de hand van een stappenplan optimaliseer of maak je een werkstuk / bereiding.

Close

Uitdaging:

Heb je een speciaal talent? Wil je extra uitgedaagd worden? Dat kan! Tijdens de lessen zal je leerkracht je extra materiaal aanbieden dat binnen jouw interesses ligt. Ook krijg je de kans om buiten de lessen jouw talenten verder te ontwikkelen.

‘s Middags voorzien we ook tal van activiteiten waarop je je kan inschrijven. Je kan kiezen uit onze muziekclub, de Europese club, Spaanse club, creaclub of ICT-club.

Close

Keuzegedeelte (4u):

Vier uren van je lessenrooster mag je zelf kiezen. Wanneer je geïnteresseerd bent in techniek, kan je voor deze optie kiezen. Voor wie veel interesses heeft of het nog niet zo goed weet, hebben we de talenturen mix.

Close

Beeld (2u):

Ben jij graag creatief bezig? Stap dan vol enthousiasme binnen in ons kleurrijke vaklokaal en laat je verwonderen door de wereld van kunst, cultuur en fantasie. Samen zullen we een jaar lang werken rond beelden, lijnen, vormen, kleuren en figuren die we overal rondom ons heen waarnemen. Je leert stap voor stap nieuwe materialen en technieken kennen om je artistieke ideeën nog beter vorm te kunnen geven.

Close

Engels (1u):

Yes, eindelijk Engels! Via games, films en YouTube heb je waarschijnlijk al een aardig mondje Engels geleerd. Tijdens onze lessen gaan we ons hier verder in verdiepen. Je leert alles over de taal en cultuur van de Engelstalige wereld, maar we gaan vooral veel Engels spreken natuurlijk.

Close

Frans (2u):

Bonjour! Comment ça va? Tu t'appelles comment? Dit zijn maar enkele van de vele zinnetjes die je gaat leren om jezelf uit te drukken in een andere taal. Naast communiceren maken we ook tijd voor de Franse cultuur. Zo gaan we liedjes, gedichten, ... bekijken en gaan we samen achterhalen welke gewoontes de franstaligen zoals hebben. A bientôt?

Close

Basisvorming (27u):

Dit is het gemeenschappelijke deel voor al onze eerstejaars. Hier leg je een stevige basis in de verschillende vakgebieden.

 

Close

Godsdienst (2u):

De zin van het leven is dat je er zin in hebt! We luisteren, denken, mijmeren, praten, werken samen, over het leven en ons geloof. Elk vertelt zijn eigen verhaal door zijn unieke bril. We leren elkaar en het christelijk verhaal beter kennen en begrijpen, niets dat ons meer kan verbinden!

Close

Lichamelijke opvoeding (2u):

Tijdens de lessen Lichamelijke Opvoeding sta je niet stil. Atletiek, balsporten, zwemmen, dansen, gymnastiek, ... Het zijn maar enkele voorbeelden van sportdisciplines die je zal beoefenen tijdens de turnlessen.

Close

MAVO (3u):

MAVO, maatschappelijk vorming, een hele mond vol. Wellicht zegt dit je niet veel. Toch is dit vak niet helemaal onbekend: je kan het vergelijken met WO in de basisschool. Tijdens de lessen MAVO zal je de wereld (kaarten, atlas) gaan verkennen, regelmatig een kijkje nemen in het verleden maar ook de gebeurtenissen van de dag bespreken.

 

Close

Muziek (1u):

In dit vak leer je muziek beleven in de ruime zin van het woord. We zingen liedjes van vroeger en nu, gaan zelf aan de slag met echte muziekinstrumenten, trainen je oren, komen meer te weten over bekende muzikanten, leren je ritmisch denken, maken onze eigen muziekstukken, maar hebben vooral ontzettend veel plezier!

Close

Natuur & ruimte (2u):

Heb je er altijd al van gedroomd om te experimenten zoals een echte wetenschapper? Zou je graag meer weten over de werking van je eigen lichaam? Kan je ook zo genieten van de mooie landschappen rondom ons?

Dit en zoveel meer gaan wij bestuderen. Kom dus zeker kijken in ons vaklokaal!

Close

Nederlands (4u):

Is het nu 'word' of 'wordt'? Twijfel jij ook zo vaak als het over de spelling van de werkwoorden gaat? Dit is niet langer meer nodig! Tijdens de lessen Nederlands dompelen we je onder in een taalbad waar vooral de vier vaardigheden (lezen, luisteren, spreken en schrijven) en spelling uitvoerig aan bod komen. Uiteraard behandelen we deze onderwerpen aan de hand van een leuk en speels werkboek. Nederlands was nog nooit zo leuk!

 

Close

Techniek (4u):

Heb je je al altijd afgevraagd hoe een boormachine, lintzaagmachine, soldeerbout, oven,... werkt? Tijdens de lessen techniek leer je werken met veel verschillende gereedschappen, ook ontdek je specifieke eigenschappen van materialen zoals hout, kunststoffen,... Met het behulp van het technisch proces zoeken we oplossingen voor problemen. Aan de hand van een stappenplan optimaliseer of maak je een werkstuk / bereiding.

Close

Wiskunde (4u):

Overal om ons heen zien we getallen: prijzen op het internet, de klok tijdens de les, de temperatuur van je vakantiebestemming, kortingen in de winkel, het aanleggen van een terras in de tuin… Het is dus zeer belangrijk dat we goed kunnen rekenen en weten welke formules we kunnen gebruiken. Op een leuke manier zullen we dit samen ontdekken!

Close

Leerhulp:

Wij geven jou op onze school alle kansen om de lessen goed te kunnen volgen. Elke leerkracht zal met jou bekijken welke hulp jij nodig hebt om dit jaar succesvol te zijn.

 

Close

Projectwerking B-stroom

In de B-stroom wordt er over de twee jaren heen zes keer projectmatig gewerkt. Dit betekent dat er een hele…
Lees meer
Close

SA/ICT (1 uur):

Sociale activiteiten (SA) en computervaardigheden (ICT) wisselen elkaar wekelijks af.

Tijdens SA zal je samen met je klastitularis en medeleerlingen werken rond ‘leren leren’, ‘leren leven’ en ‘leren kiezen’.

Bij de ICT-lessen komen allerlei computervaardigheden aan bod die je tijdens de andere lessen nodig hebt.

LESSENTABEL

De B-stroom is er voor leerlingen die leermoeilijkheden ondervonden in de basisschool en die in de middenschool een aangepast leerprogramma zullen volgen. Er wordt “onderwijs op maat” gegeven via een variatie aan werkvormen.

Na 1B gaan zij naar 2B.

Tijdens de projectweken leren de leerlingen vooral in realistische en betekenisvolle leersituaties de leerplandoelen te verwezenlijken. De leerling en zijn belevingswereld staat centraal.