Een greep uit de activiteiten van het talentenuur Sport:

Talentenuur Sport: Tennis

Wie Bree zegt, zegt Kim Clijsters. Wie Kim zegt, zegt tennis. Het is dan ook vanzelfsprekend om de leerlingen van de optie Sport kennis te laten maken met haar tennisacademie. Een fijne samenwerking maakt het mogelijk om van de plaatselijke toptrainers de beginselen van het tennis aangeleerd te krijgen!

Talentenuur Sport:

De leerlingen van het Talentenuur Sport maken kennis met fitness. Bij het betreden van de zaal gaven de sportievelingen hun ogen de kost en na een korte toelichting konden ze zich uitleven op de cardiotoestellen. Aangezien het trainen met gewichten, met spieropbouw als doel, omwille van de onvolgroeide lichaamsbouw niet gepast is, werd hier slechts een initiatie onder strikte begeleiding van gegeven. <!-- wp:photonic/gallery {"shortcode":"{\u0022type\u0022:\u0022flickr\u0022,\u0022view\u0022:\u0022photos\u0022,\u0022user_id\u0022:\u0022146624658@N05\u0022,\u0022tags\u0022:\u002220190212b\u0022,\u0022tag_mode\u0022:\u0022any\u0022,\u0022layout\u0022:\u0022random\u0022}"} /-->

Talentenuur Sport: dans

De leerlingen van Talentenuur Sport beslisten een andere zijde van het sportspectrum te ontdekken en trokken bijgevolg hun strafste dansschoenen aan. Waar Tip Toe van Jason Derulo nog fungeerde om de spieren te ontspannen, ging de hartslag bij de nieuwe hit van De Jeugd van Tegenwoordig serieus de hoogte in. Oprechte dank aan danscoach mevrouw Isabelle voor deze swingende week!

Talentenuur Sport: taffeltennis

Zoals ieder schooljaar verleende tafeltennisclub ‘De Meteor’ te Bree haar accommodatie aan onze leerlingen om kennis te maken met het spelletje. In een eerste fase werd het idee achter tafeltennis toegelicht. Aansluitend kwamen de spelregels aan bod. Uiteindelijk speelden de leerlingen, na een oefenfase waarin enkele technieken aangeleerd werden, enkele kleine tornooitjes.

Talentenuur 1A: ijshockey

Op het einde van de leerlijn “schaatsen-zaalhockey-ijshockey” bevinden we de natuursporters zich in de Maaslandse Wintertuin. De schaatstechniek werd in grote lijnen aangeleerd, het hockey hadden de Breese sportievelingen ook onder de knie. Twee doeltjes, twaalf ijsbijters met een stick en één puck: helemaal klaar voor een partijtje ijshockey!

Talentenuur Natuursporten: Tafeltennis

Tafeltennis te Meteor Bree Zoals ieder schooljaar verleende tafeltennisclub ‘De Meteor’ te Bree haar accommodatie aan onze leerlingen om kennis te maken met het spelletje. In een eerste fase werd het idee achter tafeltennis toegelicht. Aansluitend kwamen de spelregels aan bod. Uiteindelijk speelden de leerlingen, na een oefenfase waarin enkele technieken aangeleerd werden, enkele kleine tornooitjes.

Talentenuur Natuursporten: Squash

Een weinig gekende sport, maar erg conditioneel, krachtig en behendig. In het teken van het trainen van de snelheid en beweeglijkheid ideaal dus voor een eerste kennismaking. Na een korte toelichting van de spelregels en de bedoeling van het spelletje konden de intens sportende leerlingen van Middenschool Heilig Hart zich volledig laten gaan in ‘de glazen box’.
03-04-17