Toon jij een zichtbare inzet voor sport? Hou jij van beweging en speel je graag in teamverband? Ben je gemotiveerd en stipt? Durf je doorzetten en ben je niet verlegen om je grenzen te verleggen? Heb je als sporter oog voor het milieu en een gezonde levensstijl?

Dan is het “Talentenuur Sport” iets voor jou!

  • Je verdubbelt het aantal sportieve lesuren in je lessentabel. Samen met de twee lesuren ‘lichamelijke opvoeding’ komt het totaal op vier lesuren.
  • Je gaat dieper in op sporten die binnen de lessen lichamelijke opvoeding aan bod komen.
  • Je beoefent ‘alternatieve’ sporten en sporten die niet in de algemene lessentabel aan bod komen.
  • Je beoefent voornamelijk sport in een andere omgeving dan de gekende sporthal (voornamelijk buiten – in de natuur -, maar ook op locatie: tafeltennishal, ijsbaan, tennishal, zwembad, boogschietstand…).
  • Je wordt aangespoord, aangemoedigd en gemotiveerd om de grenzen te verleggen. Vele leerlingen hebben bij een nieuwe situatie “ik kan dat niet”-reactie. De optie ‘Sport’ motiveert om de grenzen op te zoeken en te verleggen.
  • Je spendeert aandacht aan een evenwichtige voeding. De actieve voedingsdriehoek wordt besproken en bestudeerd. Voeding wordt bekeken als de basis van een gebalanceerde levensstijl. Duidelijk wordt dat voeding een essentieel puzzelstuk is in de evolutie van sport naar topsport.
  • Je werkt aan het thema ‘Zorg voor onze planeet’. Je wordt uitgedaagd om aandacht te spenderen aan het eigen lichaam, maar ook aan de omgeving rondom je. Je wordt bewust gemaakt van het belang van de natuur en de mogelijkheden die de natuur je biedt.

Een greep uit de activiteiten van het talentenuur Sport:

Talentenuur Sport: darts

De leerlingen van de Talentenuur Sport zijn vandaag gaan darten! Wegens de vele regenval zocht meneer Paumen naar een oplossing om toch een leuke les sport te organiseren. Heel toevallig kwam een leerling melden dat zijn papa een dartwinkel heeft!

Lees verder...

1A Talentenuur Sport: Judo

De leerlingen van het Talentenuur Sport volgden een initiatieles judo in de judoclub in Meeuwen. Lesgever van dienst was Tom Steensels. Van een leuke opwarming met verschillende spelletjes, uitleg van bepaalde grepen/houdingen tot de vele

Lees verder...

Talentenuur Sport: Boksinitiatie

Vandaag stapten de leerlingen van het tTalentenuur Sport in de ring. Dit deden ze tijdens een boksinitiatie bij Tim Geebelen van Legit

Lees verder...

Talentenuur Sport: zeilen en kajakken

De leerlingen van het Talentenuur Sport maken doorheen het schooljaar kennis met een brede waaier aan sporten. Vandaag gingen ze zeilen en kajakken bij Sporta in

Lees verder...

Talentenuur Sport: Oriëntatieloop

Tijdens de projectdag van 1A en in de lessen aardrijkskunde maakten de leerlingen kennis met het begrip ‘oriënteren’. Tijd voor de leerlingen van het Talentenuur Sport om deze vaardigheid in praktijk uit te testen. De leraar van dit talentenuur

Lees verder...