Leerlingenprofiel

▶ Je wil graag leeftijdsgenootjes leren kennen uit Europa.

▶ Je wil met hen corresponderen via briefjes, Skype…

▶ Je bent graag bezig met taal (Engels, Spaans, en Frans) en cultuur.

▶ Je wil je ICT-vaardigheden verder ontwikkelen door creatieve opdrachten.

 

Een greep uit de activiteiten van het talentenuur eTwinning:

Talentenuur eTwinning

Ook voor het keuzevak eTwinning loopt het schooljaar op zijn einde. Een speciaal einde van een schooljaar dat er helemaal anders uitzag dan gebruikelijk. Onze etwinners zijn, weliswaar vanop afstand, hun best blijven doen tot de allerlaatste dag. Proficiat hiervoor! HIER kan je onze laatste activiteiten opvolgen betreffende het project 'corona and me'. Tot volgend schooljaar, voor nieuwe Europese avonturen!

Talentenuur eTwinning

The pupils of the talent based course are participating at a brand new eTwinning project called 'corona and me'. Last week, it was cooking week for the etwinners. They could bake a pie, cake or cookies at home. Our pupils were allowed to be creative as long as it suited the theme 'the Corona crisis'. Take a look at some of those beautiful results. Our pupils did an amazing job! Well done!

Heilig Hart blijft eTwinning school

Het is met de nodige trots dat we mogen aankondigen dat onze titel van 'eTwinning school' werd verlengd. Samen met slechts 12 andere Belgische scholen hebben we deze hoge toekenning in de wacht gesleept. Het label houdt in dat wij erkend werden als pioniers op vlak van innovatief en grensverleggend leren. Bedankt aan alle leerlingen die de laatste jaren hun steentje hebben bijgedragen om van elk internationaal project een succes te mogen maken. We blijven het als school belangrijk vinden om een sterk internationaliseringsbeleid te voeren.

Talentenuur eTwinning: Projet 'voyage vers l'inconnu': préparer un repas typique espagnol

De leerlingen van het talentenuur eTwinning gingen vandaag aan de slag in de keuken. Onze Spaanse partnerschool had ons namelijk uitgedaagd om 2 typische gerechten uit hun land te maken. Ze bezorgden ons het recept (in het Frans) en wij gingen ermee aan de slag. Na 2 lesuren kokkerellen zat onze taak erop. De TORTILLA DE PATATAS en de TORRIJAS smaakten prima! De afwas? Die namen de leerlingen er graag bij!

Talentenuur eTwinning

De leerlingen van het talentenuur eTwinning namen deel aan een tweede live sessie met onze Spaanse partner. Thema was: 'ons schoolleven'. De deelnemers kregen de kans om vragen te stellen en moesten zelf ook vragen van hun buitenlandse partners beantwoorden. Voertaal hierbij was het Frans. Niet gemakkelijk om dit allemaal spontaan te doen, we hadden ons hiervoor natuurlijk grondig voorbereid. Aan het einde van de videoconferentie bepaalden we de volgende activiteit. We gaan een typisch gerecht maken uit het partnerland. En of dat goed zal aflopen...dat lezen jullie in een volgend verslag!

Talentenuur eTwinning

Het kalenderjaar loopt op zijn einde en dat ging voor het talentenuur eTwinning en onze jaarlijkse taaluitwisseling niet onopgemerkt voorbij! Voor ons uitwisselingsproject van 2018-2019, 'Musique en Belgique', met onze Waalse partnerschool uit Leuze ontvingen we een officieel kwaliteitslabel. Voor onze inzet op vlak van 'eTwinning projectwerk' in het algemeen ontvingen we mooie erkenning voor 'grensverleggend leren'. Zo zie je maar internationalisering loont en wordt beloont!

Talentenuur eTwinning

De leerlingen van het talentenuur 'eTwinning' werken samen met een Italiaanse en Spaanse school aan een project in het Frans genaamd 'Voyage vers l'inconnu'. De leerlingen mochten tijdens een on-line sessie met de partners zelf de inhouden en activiteiten bepalen. Op die manier willen we hun betrokkenheid en motivatie verhogen om zo tot meer leerwinst te komen. Als eerste activiteit werd gekozen: zichzelf voorstellen aan de hand van een avatar (=VOKI). Klik op de naam van de Belgische leerling om zijn of haar avatar te laten spreken. Amusez-vous bien! Alejandro - Zoë - Alicja - Silke - Franne - Lore