Onze school organiseert jaarlijks sneeuwklassen voor geïnteresseerde leerlingen van het eerste jaar.

De locatie waar we jaarlijks te gast zijn:

het skigebied Klausberg in de Italiaanse Alpen.

 

Hieronder een blogpost van het afgelopen jaar:

SkiKlassen 2019

De laatste dag startte met een stralend zonnetje en een vers sneeuwtapijt. De leerlingen showden hun kunstjes op de verschillende pistes. Het uitzicht van op de top was indrukwekkend. Iedereen keerde huiswaarts met memorabele herinneringen. Op naar de volgende editie!

Dag 4 was een echte voltreffer. Alle groepen hadden uitdagende skiopdrachten op het programma staan. Als beloning kregen onze topskiėrs een ritje op de alpine coaster cadeau. Snelheidsrecords werden verbroken! Na het avondeten wandelden we met fakkels in de hand naar een middeleeuws kasteel in de bergen.

Dag 3: De skicondities waren uitstekend vandaag. Verse sneeuw en een blauwe hemel, het maakte onze leerlingen extra gemotiveerd om ook vandaag hun beste beentje voor te zetten. De avond werd afgesloten met een leuke rodeltocht.

Dag 2: Onze 2e skidag zit erop! Vandaag hebben we genoten van de stralende zon! En wat hebben de leerlingen vooruitgang geboekt! De beginnersgroepen zijn gestart met ploegbochten, daarna namen ze de stoeltjeslift en zijn ze zelfs geëindigd met een afdaling van een blauwe piste! De meer ervaren skiërs deden vandaag weer een zwarte piste. Zo konden ze een volledige dalafdaling doen. De groep van monitor Kwinten hun slogan is dan ook: ‘wij zijn wit, wij zijn groen, wij zijn super…KAMPIOEN’.
Eindigen doen we met het spel ‘een tegen allen’. Dan maar weer fijn het bedje in om morgen weer te starten met nieuwe afdalingen! TOPDAG!

Dag 1: Na een vlotte busrit kwamen we deze ochtend om 6u30 aan in het hotel. De busdeur ging open en we werden verrast door een vers sneeuwtapijt van 35cm. Na een smakelijk ontbijt reden we richting het skigebied. Onze beginners genoten van hun eerste glijervaringen, terwijl onze geoefende skiërs reeds rode pistes voorgeschoteld kregen. Het avondmaal was zeer lekker en moe maar voldoen kropen we onder de wol en droomden we over onze eerste dag.

Skiklassen

Dag 5: De laatste dag werden we beloond met droomweer. De leerlingen kregen een rit op de rodelbaan als cadeau voor hun uitstekende prestaties. Na een verkwikkende douche en een heerlijk avondmaal keerden iedereen moe maar voldaan huiswaarts.

Dag 4: Met getrainde benen daalden we ook vandaag weer de pistes af. Iedere groep kreeg extra uitdagingen, zowel op als langs de piste. Na de middagpauze stond de traditionele groepsfoto op de agenda. Hiervoor moesten we naar het topje van het skigebied gaan (2510m). De honger werd gestild met een galadiner en als afsluiting speelden wij een spelen tussen monitoren en leerlingen.

Dag 3: Wat een progressie hebben onze skisterren vandaag gemaakt! Blauw, rood of zwart, we hebben ze allemaal afgedaald onder een stralend zonnetje! Na een heerlijke Italiaanse pasta werden we in de namiddag uitgedaagd door de monitor. De avond werd afgesloten met een superleuke rodelactiviteit.

Dag 2: Guten morgen liebe Freunde! Na een heerlijk ontbijt konden we er weer tegenaan. De leerlingen leerden nieuwe technieken: kleine slalom, juiste bochtinzetting, beginnend parallel,... ook gingen verschillende groepen voor de eerste keer de blauwe piste op. De gevorderden zijn op pad gegaan met een Italiaanse skileraar waardoor ze hun eerste woordjes Italiaans hebben geleerd. De avond werd afgesloten met een mooie fakkeltocht..

Dag 1: Na een geanimeerde, maar vermoeiende busreis kwamen we tijdig aan in het hotel. Daar werden we hartelijk ontvangen met een vers ontbijt. Met een gevulde maag ging iedereen vol enthousiasme van start met de eerste skilessen. Met een stralende zon en ideale sneeuwomstandigheden werd het een topdag! Moe maar voldaan kropen we onder de lakens en droomden we van onze eerste stunts op de skilatten.