Onze school organiseert jaarlijks sneeuwklassen voor geïnteresseerde leerlingen van het eerste jaar.

De locatie waar we jaarlijks te gast zijn:

het skigebied Klausberg in de Italiaanse Alpen.

 

Hieronder een blogpost van het afgelopen jaar:

SkiKlassen 2019

De laatste dag startte met een stralend zonnetje en een vers sneeuwtapijt. De leerlingen showden hun kunstjes op de verschillende pistes. Het uitzicht van op de top was indrukwekkend. Iedereen keerde huiswaarts met memorabele herinneringen. Op naar de volgende editie!

Dag 4 was een echte voltreffer. Alle groepen hadden uitdagende skiopdrachten op het programma staan. Als beloning kregen onze topskiėrs een ritje op de alpine coaster cadeau. Snelheidsrecords werden verbroken! Na het avondeten wandelden we met fakkels in de hand naar een middeleeuws kasteel in de bergen.

Dag 3: De skicondities waren uitstekend vandaag. Verse sneeuw en een blauwe hemel, het maakte onze leerlingen extra gemotiveerd om ook vandaag hun beste beentje voor te zetten. De avond werd afgesloten met een leuke rodeltocht.

Dag 2: Onze 2e skidag zit erop! Vandaag hebben we genoten van de stralende zon! En wat hebben de leerlingen vooruitgang geboekt! De beginnersgroepen zijn gestart met ploegbochten, daarna namen ze de stoeltjeslift en zijn ze zelfs geëindigd met een afdaling van een blauwe piste! De meer ervaren skiërs deden vandaag weer een zwarte piste. Zo konden ze een volledige dalafdaling doen. De groep van monitor Kwinten hun slogan is dan ook: ‘wij zijn wit, wij zijn groen, wij zijn super…KAMPIOEN’.
Eindigen doen we met het spel ‘een tegen allen’. Dan maar weer fijn het bedje in om morgen weer te starten met nieuwe afdalingen! TOPDAG!

Dag 1: Na een vlotte busrit kwamen we deze ochtend om 6u30 aan in het hotel. De busdeur ging open en we werden verrast door een vers sneeuwtapijt van 35cm. Na een smakelijk ontbijt reden we richting het skigebied. Onze beginners genoten van hun eerste glijervaringen, terwijl onze geoefende skiërs reeds rode pistes voorgeschoteld kregen. Het avondmaal was zeer lekker en moe maar voldoen kropen we onder de wol en droomden we over onze eerste dag.