Jaarthema 2016-2017: ‘GEZOND ACTIEF, FAIR SPORTIEF’

Logo jaarthema 2016-2017
Logo jaarthema 2016-2017

Ons jaarthema Gezond actief & fair sportief!sluit aan bij

    • de waarden van onze school: respect, creativiteit, solidariteit en innerlijkheid;

 

    • het doel van de middenschool: sterke begeleiding in leren leren, leren leven en leren kiezen;

 

  • het GOK (Gelijke OnderwijsKansen) thema: socio-emotionele begeleiding.

We zijn er ons van bewust dat zorg voor het eigen lichaam, voldoende lichaamsbeweging, gezonde voeding en leren in een veilige en gezonde schoolomgeving belangrijke factoren zijn die het welbevinden en welzijn van de leerlingen positief beïnvloeden. Daarom zetten we de doelen van VOET- (VakOverschrijdende EindTermen) context 1 ‘Lichamelijke gezondheid en veiligheid’ in de kijker dit schooljaar.

jaarthema1

Tevens ervaren we dat sport en beweging hefbomen zijn voor sociale interactie en vriendschap. Het beoefenen van sport biedt bovendien ten volle oefenkansen voor fair play. Niet enkel het respecteren van regels, ook het respectvol omgaan met elkaar willen we blijven benadrukken. Uit een bevraging bij het personeel vorig schooljaar over belangrijke waarden stond ‘respect’ trouwens nog steeds op nummer 1. (bevraging in het kader van het christelijk identiteitstraject van onze school)

jaarthema2

Daarom nemen de werkgroep Sport, de gezondheidscoördinator en de leden van het CPBW (Comité voor preventie en bescherming op het werk) het voortouw om talrijke activiteiten te organiseren die een positief effect gaan hebben op de sportieve en gezonde ingesteldheid van alle betrokkenen in onze schoolomgeving.

 

Een greep uit de activiteiten van het jaarthema “Gezond actief, fair sportief”:

Schrijfwedstrijd: "Schrijf het van je lijf"

Op dinsdag 21 februari vond de proclamatie plaats van de schrijfwedstrijd 'Schrijf het van je lijf'. De werkgroep taal@school had deze schrijfwedstrijd georganiseerd en heel wat leerlingen deden aan deze wedstrijd mee met een mooi opstel. Het opstel moest kaderen binnen het jaarthema 'Gezond actief en fair sportief.'. Een interne jury van enkele leraren, ondersteunend personeel, de directie en het bestuur van de leerlingenraad beoordeelden uiteindelijk 10 opstellen. De winnende opstellen waren: 1. De duik - Martha - 1Aa 2. Dansdroom - Sanne - 1Aa 3. Waarom altijd ik? - Quinten - 1Ad Het winnende opstel zal op de Cultuuravond van vrijdag 23 februari door Martha voorgelezen worden. Alle deelnemers kregen een mooie attentie en de winnaars kregen een mooi boek en een bon voor een heerlijk ijsje!
23-02-17
 

logo jaarthema: Gezond actief en fair sportief

Tijdens de lessen PO kregen de tweedejaars de opdracht een logo te ontwerpen voor het jaarthema: Gezond actief en fair sportief. De leerlingen gingen zeer gemotiveerd aan de slag. Ontwerpen, uitwerken in kleur, met computer... Ieder naar zijn of haar zin.  De leerkachten PO hebben de 6 beste uigekozen en op Smartschool gezet om te stemmen. Onze winnaar, van wie het logo op de briefwisseling geplaatst wordt en op de webiste, is Oonagh Bleys.  Dikke proficiat Oonagh. Goed gedaan. Logo jaarthema 2016-2017

Sportdag

WAARSCHUWING: VÉÉÉÉÉÉÉÉL FOTO'S!
De eerste maand van het schooljaar zit er al op.. Deze werd afgesloten met een leuke sportdag! Het was een dag vol plezier, teamwork en actie! Zo hebben de leerlingen deelgenomen aan de veldloop waar veel medailles werden gesprokkeld! Voor sommigen was dit meteen een afmattende activiteit, voor anderen slechts een opwarmertje..De eerste jaars hebben in de sporthal hun klasgenoten kunnen uitdagen bij balsporten zoals zitvoetbal, dodgeball en hockey. Op school konden ze de klimmuur beklimmen, naar boven klauteren in het schoolgebouw via de touwladder, dolen in de speleobox en zich uitleven op de jungletrack en bij de teambuildingsspelen! Plezier verzekerd dus!!Ook bij de tweedejaars kon de pret niet op. Zij kregen een erg avontuurlijke dag voorgeschoteld, hun grenzen werden dan ook meermaals verlegd! Op school schoten ze op elkaar met pijl en boog, sprongen ze vanop 5 meter op een stuntvalmat en raceten ze met allerhande rijtuigen. In de sporthal waren er boks-, dans- en krachtbalinitiaties om de vermoeiende maar leuke dag compleet te maken!
2016-10-05 Sportdag
WAARSCHUWING: VÉÉÉÉÉÉÉÉL FOTO'S!
 

Europese Dag van de Talen

Afgelopen week stonden de taalvakken Frans en Engels alsook het talentenuur European Projects in het teken van de Europese Dag van de Talen. Zo konden de leerlingen van 1A kennismaken met ‘Parijs’, de Franse hoofdstad die zo mooi bezongen wordt door de Surinaamse zanger Kenny B in zijn gelijknamige hit. De leerlingen van 1B leerden dan weer sporten benoemen in het Frans. Dit uiteraard gekoppeld aan ons jaarthema ‘Gezond actief, fair sportief’. Ook voor 2A en Bvl stond er een activiteit op het programma die nauw aansloot bij onze nieuwe jaarslogan namelijk: een CLIL-les met als thema 'de Olympische Spelen'. De werkgroep ‘Sport’ bokste hiervoor een digitale quiz voor de tablets alsook een fraaie Google presentatie in elkaar die door de leerkrachten Frans en Engels werd vertaald naar de vreemde taal. Bij een CLIL les (=Content Language Integrated Learning) is het namelijk de bedoeling dat de instructietaal steeds een vreemd taal is. Zo maakten de leerlingen onder meer kennis met de diverse disciplines en werden onze Olympische medaillewinnaars in Rio belicht. De leerlingen van het talentenuur European Projects (1A) hebben dan weer de inkomhal van onze school omgetoverd tot een heuse tentoonstelling. Ze zochten aan de hand van gerichte opdrachten informatie op over onze Europese partnerscholen . Aan de hand van deze info ontwierpen de leerlingen per 2 een poster in Microsoft Publisher. Het resultaat mocht zeker gezien worden!
2016-09-21 EDVT
2016-09-21 EDVT