Onze leerlingen maakten een analyse over de verkeers(on)veilige punten in de schoolomgeving. Onze analyse was zo grondig dat het kabinet van Minister van Mobiliteit Ben Weyts onze school feliciteerde met een eerste plaats en 250 pakjes spaakreflectoren. Onze leerlingen werden dan ook uitgenodigd op de vergadering van de verkeerscommissie in Bree om hun dossier toe te lichten.

Onze school is lid van XIU vzw (= ik zie u). Zij willen, net zoals onze school, de zichtbaarheid van jongeren in het verkeer verbeteren. Daarom organiseerde de leerlingenraad ook onze Let’s go fluo-week een tijdje geleden. We konden vele mooie prijzen uitdelen dankzij XIU. Om het mooie prijzenpakket van deze organisatie te mogen ontvangen, kregen we wel een opdracht: “Breng alle verkeersonveilige punten in de schoolomgeving in beeld en stel mogelijke oplossingen vooraan de Minister van Mobiliteit.”

Onze leerlingen van de leerlingenraad hebben alle knelpunten die we ontvingen van klasgenoten & leerkrachten geanalyseerd, de meest voorkomende problemen geselecteerd en er oplossingen voor bedacht. Met deze presentatie trokken we samen naar de verkeerscommissie van Bree. Zij luisterden aandachtig naar ons, stonden open voor suggesties en dachten zelf ook mee aan mogelijke oplossingen.

Het resultaat van het harde werk kunnen jullie hier bewonderen:

Dikke proficiat aan: Yusri, Sterre, Wout, Matiz, Anne-Constance, Lotte, Amber, Julie, Lander, Luka en juffrouw An!

https://www.hhartbree.be/leven-op-school/fotoalbum/?album=6555366040057622289

Gerelateerde berichten