Dag 5
Vandaag kregen we speciaal bezoek. Het dochtertje van mevrouw Nouters kwam onze “grote” leerlingen het goede voorbeeld geven. Iedereen die in fluo naar school kwam, kreeg van haar een lotje cadeau. We deelden vandaag maar liefst 106 lotjes uit.

’s Middags heeft de leerlingenraad alle lotjes getrokken en supermooie prijzenpakketten samengesteld.
Enkele prijzen die de deur uit gingen:

  • 4x een pakketje met 2 duotickets Kinepolis & 16 spaakreflectoren
  • 2 JBL GO-muziekboxen
  • 3 sets muziekoortjes
  • 2 powerbanks
  • 3x magnetische lampjes
  • vele fietslampjes

Dag 4

Vandaag telden we 100 leerlingen met fluo. Gaan we morgen voor een piek?

Dag 3 

Vandaag telden we 93 leerlingen met fluo. Eén leerling had zich helemaal in fluo gewikkeld voor de klasfoto. Die extra inspanning leverde hem een duofilmticket op! Dikke proficiat aan Jelle Golkowski van 1Bb!

Dag 2 – dinsdag 30/01/2018

Gisteren kende onze fluoweek al een goede start met 79 fluo-hesjes die voorbij kwamen.
Vandaag was er nog meer fluo te zien! Er werden maar liefst 98 lotjes uitgedeeld.
Proficiat! Doe zo voort!

Dag 1 – Maandag 29/01/2018

De eerste dag na het weekend….voor velen toch nog een verrassing dat de fluoweek begonnen is. Eigenlijk zou het een gewoonte moeten zijn om een fluohesje aan te trekken, maar ondanks de vele reclame en folders zijn er toch nog veel leerlingen die in het donker arriveren.
Zonder fluohesje, maar gelukkig met een werkend fietslicht!
Toch mochten we vandaag 78 lotjes uitdelen aan fluofietsers en fluowandelaars.
Dat is toch ongeveer 8% meer fluo dan vorig schooljaar!!

Ook de eerste fluo-klasfoto’s werden gemaakt. Deze verschijnen één van de volgende dagen op de website.

Fluoweek van 29/01/18 – 02/02/2018

Deze week organiseert onze fluowerkgroep van de leerlingenraad een “Let’s go fluo” – week. Ze wordt gehouden naar aanleiding van het donkere winterweer en de bijhorende gevaren.  Als school delen we namelijk de grote bezorgdheid om onze jongeren op een veilige manier doorheen het verkeer te laten fietsen zodat ze dagelijks veilig thuis kunnen komen. Het aantal ongevallen met voetgangers en fietsers  piekt tijdens de avondspits in de winter en hangt sterk samen met vroegere schemering en verminderde zichtbaarheid tijdens deze winterperiode. De verkeersslachtoffers zijn vaak opmerkelijk jong.

Om de zichtbaarheid tijdens deze donkere periode te vergroten, willen we jongeren ertoe aanzetten om meer fluo-materiaal te dragen op de fiets. Wetenschappelijke studies liegen er niet om: fluo en/of reflecterend materiaal kan het levensnoodzakelijke verschil maken!

Samen met XIU – een vrijwilligersorganisatie die ijvert voor meer verkeersveiligheid bij jongeren – willen we fluo op een ludieke en creatieve manier onder de aandacht van onze leerlingen brengen. Daarom organiseert onze fluo-werkgroep een lotjestrekking voor alle fluo -fietsers en -voetgangers . De prijzen? Dat zijn natuurlijk fluo-prijzen J

http://www.hhartbree.be/leven-op-school/fotoalbum/?album=6519373800762370289

Gerelateerde berichten