Een minuut stilte is een mooi gebruik dat al heel lang bestaat. Er zou voor het eerst officieel een minuut stilte bewaard zijn om de oorlogsslachtoffers te gedenken na WO1. De oorlog ligt dus aan de basis van dit soort uiting van respect en rouw.

Ook wij nemen vandaag een minuut stilte in acht, een minuut stilte voor al die mensen die getroffen zijn door Corona en voor zovele anderen. Misschien bewaar jij de stilte gedurende een minuut voor iemand die ziek is, alleen is, voor iemand die verdrietig of angstig is. Voor iemand die het heel moeilijk heeft of voor iemand die diep ontgoocheld is om dingen die niet zijn kunnen doorgaan. Voor iemand die geen afscheid heeft kunnen nemen van een geliefde, of tenslotte voor een familielid die in de afgelopen maanden gestorven is.

Voel dankbaarheid in je hart voor alle solidariteit die er was, voor de verbondenheid met je familie en gezin, met je klasgenoten en de school ondanks alles….

Eindigen doen we met een applaus dat maanden lang steevast om 20u00 door de straten te horen was. Dit als dank voor iedereen die voor ons klaar stond.

Gerelateerde berichten