Geplaatst op 2 december 2014
Eind november  – op de speelplaats van onze school
De advent staat voor de deur. De kersttijd met zijn gezelligheid en lichtjes komt eraan. Een jaar is bijna voorbij. Slechts  één woord doet ons hart sneller slaan – SOLIDARITEIT. Leerlingen,  mama’s en opa’s  reppen zich naar de keuken om allerlei lekkers te bakken. Wafels, ‘koekjeskoek’ en speculaas, brownies, cupcakes, en chocomousse, het is er allemaal. Vier middagen lang zie je bergen lekkers in de kraampjes verschijnen en … vliegensvlug verdwijnen  achter de kiezen!  Leerlingen smullen, leerkrachten likken duimen en vingers schoon.
Te midden van al die lekkerbekken kun je genieten van een ouderwetse Vlaamse kermis met – jawel! – roulette, grabbelton, nagelkloppen en potten gooien. In een hoekje staan lange rijen leerlingen aan te schuiven voor een ‘make-over’ in de beautycorner. Er is een voetbaltornooi en een heuse goochelshow. Tweedehandsspulletjes en handgemaakte creaties gaan door de handen van de gretige kopertjes. Een heerlijk kopje chocolademelk of een warm worstenbroodje op tijd en stond  zijn er om even te bekomen.
Deze solidariteitsmarkt is een jaarlijkse traditie op onze school. De opbrengst is bestemd voor ‘De Kleine Drempel’ van Bree. Deze vereniging zorgt ervoor dat zo’n  tweehonderd gezinnen in armoede twee keer per maand een voedselpakket ontvangen. Ze beheren eveneens een mooi verzorgde  tweedehandswinkel  waar de honderden mensen die – al dan niet tijdelijk – in de problemen zitten, zelf schoenen, kleren en speelgoed kunnen kopen.
Het juiste bedrag dat deze markt heeft opgeleverd houden we nog even geheim. De vrijwilligers van Sint-Vincentius zullen het geld vast en zeker met een dankbaar hart in ontvangst nemen op 19 december 2014. Dan zullen ze ons vertellen wat ze precies met de ‘centjes’ hebben kunnen doen.
Hartelijk dank aan iedereen die zich met hart en ziel heeft ingezet om van onze markt een succes te maken.
2014-11-30 Solidariteitsmarkt
2014-11-30 Solidariteitsmarkt
2014-11-30 Solidariteitsmarkt