Geplaatst op 22 maart 2014

Voor de leerlingen van het eerste jaar organiseerden we naar jaarlijkse gewoonte onze CreActieve dag. Alle leerlingen hebben deelgenomen aan verschillende creatieve activiteiten. Er kon een keuze gemaakt worden uit de volgende workshops: creatief met zanddeeg, kadoosjes, artwork, creatief met klei, armbandjes maken van fimo, tekenen vanuit gevoelens (met pastelkrijtjes), dans en beweging, Afrikaans zandschilderen, creatief met papier-maché, een computergame creëren en van houten palletten een zitbank maken.

In de sessie Tátake!-Taiko werd kennisgemaakt met de traditionele Japanse percussie. Taiko is een Japanse vorm van drummen waarbij houding en beweging de grondslag vormen van de ritmes die getrommeld worden. Hun lage doordringende klanken brengen een energie over die recht naar de buik gaat.

Langs een wandelroute met kunstwerken in het straatbeeld van Bree gingen we op speurtocht  naar Jeanneke van de Bosch (1892-1983).  Wie was zij: een heldin of eerder een mythe? De Breeënaars dweepten met haar wegens haar heldenrol tijdens de “Groote Oorlog” (1914-1918). Zij beschouwden haar als een soort Jeanne d’ Arc. Tijdens onze speurtocht brachten we een bezoek aan het mooi verzorgde heemkundige museum van de stad Bree.
De leerlingen van de klassen 1Aa, 1Ac en 1Bb verdienen een eervolle vermelding voor hun vele goede antwoorden. De beste speurders waren de leerlingen van 1Ae en 1Aj met een gelijk en hoogst aantal juiste antwoorden. Proficiat!

We zagen enthousiaste leerlingen aan het werk met gedreven begeleiders, collega’s, kunstenaars en hobbyisten uit de omgeving. De foto’s zijn een sprekend bewijs van het enthousiasme tijdens de activiteiten, en tegelijk tonen ze enkele prachtige resultaten van de workshops!

Proficiat en dank je wel aan iedereen voor deze geslaagde dag!

2013-03-13 Projectdag: Creactieve Dag 1A
2013-03-13 Projectdag: Creactieve Dag 1A
2013-03-13 Projectdag: Creactieve Dag 1A