Een greep uit de activiteiten van het beroepenveld Verzorging-voeding:

26-10-2016 VV: herfstkrans
De leerlingen met het beroepenveld Verzorging-Voeding maken tijdens de les een mooie herfstkrans. Deze herfstkrans zal vast en zeker hun interieur thuis wat opfrissen.
2016-10-26 Herfstkrans
 
Vandaag was het geen gewone les voor de leerlingen van het beroepenveld Verzorging-Voeding. Er is een pedicure op bezoek gekomen. Bijna al de leerlingen hebben hun voeten laten verzorgen: hier en daar werd wat eelt weggevijld, er werden nagels geknipt, een heerlijke voetmassage werd uitgevoerd... Kortom een lekker verwennerijtje onder de lesuren.
2016-10-02 BVL Voetverzorging
 
De leerlingen van Verzorging-voeding bekijken eerst een leuk filmpje "What does the world eat for breakfast". Vervolgens gaan ze zelf, in groep, aan de slag. Ze bereiden een ontbijt uit Frankrijk, Engeland, Hawaï, Mexico, Rusland. Herken je de verschillende ontbijten op de foto's?
2016-09-23 Ontbijt
 
04-05-2016 Ervaringsdag BVL
Welke richting past het beste bij jou? Wat doe je graag? Waar liggen je interesses? Een keuze, en zeker een studiekeuze maken is niet altijd even gemakkelijk.  Vandaar dat de leerlingen van 2BVL tijdens 2 ervaringsdagen alvast kennis konden maken met de richtingen Office & retail assistant en Verzorging-voeding in SAB. Onze leerlingen mochten voor de richting Office & retail assistant tijdens workshops vaardigheden testen zoals inpakken, telefoneren, smaak-en merktesten, etalages en displays maken… het kwam allemaal aan bod!  Ook de richting Verzorging-voeding werd in de praktijk omgezet: voordragen van verhalen aan kinderen, EHBO, verluieren, indirecte zorg: het huishoudelijke, expressief met een doedoek kinderen animeren… De talenten kwamen naar boven bij onze leerlingen!Dankzij de leuke ervaringen staan we weer een stukje dichter bij de juiste studiekeuze!  2016-05-04 Ervaringsdag BVL

De leerlingen van het beroepenveld Verzorging-Voeding hebben gedurende 3 weken gewerkt rond het thema: zorg voor handen en voeten. Deze lessenreeks sluiten ze af met een bezoek van een pedicure. Het was een heel interessante namiddag.
2015-10-24 Bezoek pedicure
 
De leerlingen met het beroepenveld VV hebben gedurende 4 weken gewerkt rond ontbijten. Ze hebben verschillende soorten ontbijt bereid: een dagdagelijks ontbijt, een uitgebreider ontbijt waaraan een warme bereiding wordt toegevoegd vb. een omelet met spek,... Bovendien hebben ze geleerd waarom het zo belangrijk is om deze maaltijd te nemen en hoe ze in andere culturen ontbijten. Een Engels ontbijt ziet er heel wat anders uit dan bij ons. Ze hebben deze lessenreeks afgesloten met een ontbijtbuffet.
2015-10-07 VV Ontbijt
 
20-10-2015 Herfstmaterialen
De leerlingen van het beroepenveld VV gingen aan de slag met herfstmaterialen. De materialen verwerken ze tot een mooi krans. De zelfgemaakte decoratie kunnen ze ophangen aan een deur of plaatsen op een salontafeltje.
2015-10-06 VV herfstmaterialen

De gezellige feestdagen zijn in aantocht. De leerlingen van het beroepenveld verzorging-voeding hebben de trimester sfeervol afgesloten. Zo maakten ze cupcakes die ze creatief hebben afgewerkt met suikerpasta. Voor sommige onder hen was dit een hele uitdaging, want de suikerpasta hebben ze moeten kneden en moeten verwerken tot een creatief eindresultaat.
2014-12-15 BVL Cupcakes

De leerlingen van 1B zijn volop bezig met het verkennen van de keuzemogelijkheden voor het volgende schooljaar. Daarom zijn ze maandagnamiddag 24 februari 2014 op bezoek geweest bij de beroepenvelden decoratie en verzorging-voeding van onze school. Ze hebben daar van de leerlingen van het BVL eerst uitleg gekregen over wat elk beroepenveld inhoudt en daarna hebben ze echt mogen proeven van activiteiten die tijdens de lessen binnen het beroepenveld gedaan worden.
Zo hebben ze bij verzorging-voeding drie activiteiten gedaan: strijken, nagelverzorging en fruitsla maken. De leerlingen van 1B werden geholpen door de leerlingen van het BVL. De leerlingen van 1B hebben bij decoratie met assistentie van de leerlingen van decoratie een leuk lampenkapje gemaakt. Ze hebben zeker genoten van de activiteiten en een beter zicht gekregen op de inhoud van de twee beroepenvelden.
2014-03-01 Beroepenvelden

De leerlingen van het beroepenveld Voeding-Verzorging hebben zich vandaag verdiept in de Oosterse keuken. 

Ze hebben een heerlijke wokschotel bereid. Hieronder vind je enkele ingrediënten terug die we verwerkt hebben: sluimererwten, rijst, kippenfilet, paprika's, curry, look,...

2014-02-06 Voeding-Verzorging