Een greep uit de activiteiten van het beroepenveld Decoratie:

"Andere culturen" was het thema waarrond gewerkt werd bij het vak decoratie. De leerlingen leerden meer over de gebruiken en de gewoontes van hennakunst. Ze maakten een ontwerp op hun hand of arm en gingen vervolgens aan de slag met echte henna. Goed laten intrekken en drogen, en onze eigen hennakunst is een feit!
17-04-17

Afgelopen week bezochten de leerlingen Decoratie de pop-up Kerstdecoratieshow van Aveve. Hier bestudeerden ze kleurencombinaties, trends en materialen in de prachtig versierde winkel. In de klas maakten ze zelf de versiering voor de Kerstboom van de school. Het resultaat mag er zijn! We wensen jullie warme en gezellige Kerstdagen!!
2016-12-09 Kerstdecoratie

04-05-2016 Ervaringsdag BVL
Welke richting past het beste bij jou? Wat doe je graag? Waar liggen je interesses? Een keuze, en zeker een studiekeuze maken is niet altijd even gemakkelijk.  Vandaar dat de leerlingen van 2BVL tijdens 2 ervaringsdagen alvast kennis konden maken met de richtingen Office & retail assistant en Verzorging-voeding in SAB. Onze leerlingen mochten voor de richting Office & retail assistant tijdens workshops vaardigheden testen zoals inpakken, telefoneren, smaak-en merktesten, etalages en displays maken… het kwam allemaal aan bod!  Ook de richting Verzorging-voeding werd in de praktijk omgezet: voordragen van verhalen aan kinderen, EHBO, verluieren, indirecte zorg: het huishoudelijke, expressief met een doedoek kinderen animeren… De talenten kwamen naar boven bij onze leerlingen!Dankzij de leuke ervaringen staan we weer een stukje dichter bij de juiste studiekeuze!  2016-05-04 Ervaringsdag BVL

Tijdens de lessen decoratie maakten de leerlingen een lampenkap. Ze mochten zelf op zoek gaan naar ideeën en materialen. Zo werd er een bolvormige lampenkap bestaande uit stokjes gemaakt, andere leerlingen werkten met plastic bekers of lepels, nog anderen werkten met papier... Kortom, resultaten om fier op te zijn!
2016-03-16 Decoratie: lampenkap

Decoreren van de Kerstboom Tijdens de les decoratie hebben we een alternatieve kerstboom gemaakt van oude lampen op een houten plank. De directrice vond het zo mooi dat ze ook wel zo een kerstboom van lampen zou willen hebben! Ook versierden we de echte kerstboom met zelfgemaakte spullen. We werkten met pareltjes, rietjes, trekbandjes, touw,... Alles kreeg een mooi wit kleurtje. We moesten ook alle lampjes uit elkaar halen om ze in de boom te hangen. Nu is onze boom best mooi geworden! Thomas 2Ba Femke en Amber 2Bb
2015-12-08 BVL Kerstdecoratie
Bezoek aan pop-up Christmas Met de klas van decoratie brachten we een bezoek aan de Aveve pop-up winkel. Dat stond in het teken van Kerstmis. We hebben veel bijgeleerd over kleurencombinaties en trends. We moesten goed kijken en een paar opdrachten uitvoeren. Het was er heel gezellig, mooi en rustig. We hebben super mooie kerstdecoratie gezien. Echt een aanrader om eens naartoe te gaan! Kyra en  Hanna 2Ba
2015-12-08 BVL Kerstdecoratie

De leerlingen van het beroepenveld Decoratie werkten rond het thema "Kerst". Hierbij maakten ze versiering voor in de kerstboom. Er werden rietjes, garen, oude kerstballen, papier, ... gebruikt. Alles werd vakkundig opgespoten in het blauw of zilver. Ook maakten ze een mobiel in papiertechnieken. En als laatste werd er ook een "alternatieve" kerstboom gemaakt van stukken kartonnen buizen. De leerlingen decoratie wensen jullie allemaal een zalige Kerst!
2014-12-12 Deco kerstboom
 
De leerlingen van 1B zijn volop bezig met het verkennen van de keuzemogelijkheden voor het volgende schooljaar. Daarom zijn ze maandagnamiddag 24 februari 2014 op bezoek geweest bij de beroepenvelden decoratie en verzorging-voeding van onze school. Ze hebben daar van de leerlingen van het BVL eerst uitleg gekregen over wat elk beroepenveld inhoudt en daarna hebben ze echt mogen proeven van activiteiten die tijdens de lessen binnen het beroepenveld gedaan worden.
Zo hebben ze bij verzorging-voeding drie activiteiten gedaan: strijken, nagelverzorging en fruitsla maken. De leerlingen van 1B werden geholpen door de leerlingen van het BVL. De leerlingen van 1B hebben bij decoratie met assistentie van de leerlingen van decoratie een leuk lampenkapje gemaakt. Ze hebben zeker genoten van de activiteiten en een beter zicht gekregen op de inhoud van de twee beroepenvelden.
2014-03-01 Beroepenvelden

Ook de leerlingen van het beroepenveld Decoratie werkten mee om de Safer Internet Day in de kijker te plaatsen. Van oude toetsenborden en muizen maakten ze een heuse slang. Zo kreeg het begrip 'gevaren van het internet' plots een heel andere invulling.
2013-01-31 Deco Safer Internet Day

Tijdens de laatste weken hebben de leerlingen van Deco rond het thema "vogels" gewerkt. Ze hebben vogels waargenomen en getekend in kleurpotlood. Ook maakten ze een reeks door hun vogel te stileren en vier keer anders weer te geven. Als laatste opdracht moesten ze een ontwerp maken voor een tropische fantasievogel die ze dan uitwerkten met papier-maché op een staander. De vogels werden in vrolijke kleuren geschilderd met acryl-verf en een klein beetje versierd.
2013-01-24 Deco Vogels

De leerlingen van het beroepenveld Decoratie hebben gewerkt met gerecycleerde materialen (afgedankte geluidscassettes en vinyl langspeelplaten). Zij hebben al hun vaardigheden en technieken aangewend om een prachtige retro lampenkap te maken. De resultaten mogen gezien worden in de tentoonstellingsruimte van de hal van de school.
2012-06-04 Lampen Deco