Een greep uit de activiteiten van de basisoptie Moderne wetenschappen:

2A MW: Project Bellen en blazen

De leerlingen van de optie moderne wetenschappen werken tijdens het tweede trimester aan een oriënterend project. Dit jaar werd nogmaals gekozen voor het project "Bellen en Blazen". Tijdens de lessen SEI proberen de leerlingen te ontdekken welke voorkeuren er zijn voor badproducten, worden de verkoopprijzen bepaald, ... Tijdens WW gaan ze dan aan de slag met de productie van de badproducten: maken van douchegel, handzeep en parfum. Ook worden er achteraf experimenten met de verschillende zepen uitgevoerd.
18-04-17
 

Moderne Wetenschappen: thema Sport

In het kader van het project Sport binnen het vak Moderne Wetenschappen en met het jaarthema in het achterhoofd, zijn de leerlingen experimenteel op zoek gegaan naar looptijden, fietstijden en afgelegde afstanden. Er werd heel wat overlegd, gesport en afgemeten om tot de nodige resultaten te komen om die tijdens de les verder te bespreken. Het waren zeer leerrijke momenten!
2016-09-21 WW Sporten
 

Projectdag 2

Op donderdag 18 februari stond onze tweede projectdag op het programma. Voor de leerlingen van het eerste jaar was er de jaarlijkse CreActieve dag. Leerlingen konden workshops naar keuze volgen: graffiti, volksdans, muziek… Het andere dagdeel werd aangevuld met de wetenschapscarrousel in het teken van hun studiekeuze naar het tweede jaar. Ze verkenden de wetenschappen en ook economie, in samenwerking met studenten van de hogescholen. De tweedejaars hadden een excursie voor aardrijkskunde: ze bezochten de boerderij en brachten een bezoek aan Erperheide. Aanvullend hadden zij het project “horizonverruiming” dat georganiseerd wordt op niveau van onze scholengemeenschap Sint-Michiel. Op die manier maken ze kennis met de verschillende richtingen van onze bovenbouwscholen. Tot slot was er voor de leerlingen van BVL een ervaringsdag. Zij bezochten de BSO-richtingen in onze bovenbouwscholen. Een dag waarop de hele school in rep en roer stond met allerlei workshops en activiteiten, met schitterende resultaten tot gevolg! Oordeel zelf maar even…
2016-02-18 Projectdag2