Je hebt interesse voor kunst in de brede zin van het woord. Je houdt ervan beelden te creëren en je ideeën artistiek uit te werken in verschillende materialen. Ook muziek, bewegen en spelen met taal zit in je bloed. Je leeft je graag expressief uit en wil je talenten benutten om in groep een mooi resultaat te bekomen. Samen met de anderen werk je twee voorstellingen uit en spelen jullie de pannen van het dak!

Een greep uit de activiteiten van het talentenuur Muzisch atelier:

Op 2 juni hebben onze leerlingen van het optievak Muzisch Atelier weer het beste van zichzelf gegeven. Ze kregen de kans om op het podium van de Breugelzaal te schitteren met hun zelf geschreven voorstelling "Musical@school". We hebben erg genoten van het dans-, zang- en acteertalent van deze leerlingen!
13-06-17
 
Op de laatste dag voor de kerstvakantie zagen we een leuke, gevarieerde voorstelling met als rode draad “Wat als …?” Iedereen heeft zijn ogen de kost gegeven bij de verschillende acts met dans, muziek, goocheltrucs en de nodige humor. Een geweldige afsluiter van het eerste trimester. Als kers op de “Kersttaart” mocht onze directeur een cheque overhandigen aan de vrijwilligers van de Sint-Vincentiusbeweging “de kleine drempel” uit Bree. De school zamelde een recordbedrag van maar liefst €3105 bij elkaar tijdens de solidariteitsmarkt. Een dikke proficiat aan alle leerlingen en personeelsleden voor hun inzet en steun.
2016-12-23
 
De leerlingen van Muzisch Atelier konden bij Studio Recall de openingstune van de voorstelling gaan inzingen. Alweer een ervaring rijker. De laatste afwerkingen voordat ze volgende week op het podium staan in de Breughelzaal.


Wat een geweldige afsluiter van het jaar. Alle leerlingen en leraren konden genieten van een hippe, coole versie van het traditionele kerstverhaal, gebracht door onze leerlingen van het talentenuur 'Muzisch atelier'. Dikke proficiat aan onze talentjes en ook aan de begeleidende leraren mevr. Pinxten en mevr. Brusten. We kijken vol verwachting uit naar de musical begin juni!
2015-12-18 kerstmusical

De leerlingen van het talentenuur Muzisch Atelier zijn druk bezig met de laatste repetities voor de kerstmusical: zingen, dansen en acteren.  Het script vanbuiten kennen en in je rol blijven. Allemaal dingen die ze dit eerste trimester geleerd hebben.  Nog een laatste generale repetitie en dan is het vrijdag 18 december zo ver.  We kijken vol verwachting uit om onze talenten op het podium in de Breughelzaal bezig te zien.
2015-12-09
 
De leerlingen van het Talentenuur Muzisch Atelier leerden grimeren. De basistechnieken werden uitgelegd en gedemonstreerd. Ze leerden dat je door te draaien met het penseel dunnere lijnen krijgt, en dat je niet mag vegen, maar best kunt deppen met een sponsje voor de basislaag. Na de uitleg gingen ze zelf aan de slag bij mekaar. Leuk om te doen en de technieken gaan zeker nog van pas komen tijdens de komende carnavalsperiode.
2013-02-13 MA Grimeren
 
Het eerste trimester werd feestelijk afgesloten met een kerstfeestje in de klas en een kerstevocatie door de leerlingen van het talentenuur Muzisch Atelier.Op het podium van de Breughelzaal toonden de leerlingen hun talenten. Met woord, muziek, dans en een vleugje humor brachten ze een eigen interpretatie van het kerstverhaal. Een dikke proficiat voor de leerlingen en de begeleidende leerkrachten mevrouw Brusten en mevrouw Pinxten!Vertegenwoordigers van de Sint-Vincentiusvereniging van Bree mochten al het moois meemaken en als klap op de vuurpijl een dikke cheque in ontvangst nemen. Maar liefst 2765 euro geeft hen de mogelijkheid om te zorgen voor een warm kerstfeest voor heel wat minderbedeelde gezinnen uit de omgeving.
2014-12-20 Kerstevocatie
 
De leerlingen die kozen voor het Talentenuur Muzisch Atelier namen deel aan een workshop in de bibliotheek van Bree. Ze luisterden eerst naar een verhaal. Daarna ontwierpen ze een ‘voelboek’. Het werken met voelboeken bij kinderen, ouderen en mensen met een handicap is een andere manier om met boeken om te gaan.
2014-10-03 MA voelboek
 
Tijdens het talentenuur Muzisch Atelier hebben de leerlingen zich weer creatief kunnen uitleven. Ze hebben op elkaars gezicht een halfmasker gemaakt.  Hiervoor gebruikten ze gipsverband.  Als deze droog zijn worden ze versierd. Deze resultaten volgen nog.
2014-09-23 MA Halfmaskers

De leerlingen van het Talentenuur Muzisch Atelier leerden grimeren. De basistechnieken werden uitgelegd en gedemonstreerd. Ze leerden dat je door te draaien met het penseel dunnere lijnen krijgt, en dat je niet mag vegen, maar best kunt deppen met een sponsje voor de basislaag. Na de uitleg gingen ze zelf aan de slag bij mekaar. Leuk om te doen en de technieken gaan zeker nog van pas komen tijdens de komende carnavalsperiode.
2014-02-04 MA grimeren
De leerlingen bleven een beetje in de carnavalssfeer en maakten halfmaskers uit gipsverband.  Na het drogen werden deze uitgewerkt in Venetiaanse stijl.  Verf, parels, veren,... werden gebruikt in de afwerking.
2014-02-02 MA Halfmaskers