Hou je ervan recepten uit te proberen? Tover je graag een lekkere maaltijd op tafel?

Ben je naast het bereiden van gerechten ook geïnteresseerd in het versieren en decoreren van de tafel, dan is het talentenuur ‘kokkerellen’ iets voor jou. Je leert al snel een gezond ontbijt klaarmaken, maar ook een eenvoudig middagmaal, een vieruurtje en een lunch staan op het programma. Uiteraard staat het werken met gezonde voeding centraal. Creatievelingen zullen hun ei kwijt kunnen bij het opstellen van een mooie feesttafel.

Een greep uit de activiteiten van het talentenuur Kokkerellen:


Vandaag bereiden de leerlingen van kokkerellen een gerechtje van Jeroen Meus. Ze scannen de QR-code in en komen onmiddellijk terecht op zijn website, dagelijkse kost. Na de uitleg van Jeroen, mogen ze zelf aan de slag. Het resultaat kan je zien op de foto's. Smakelijk!
20-03-17
 
De leerlingen die het talentenuur kokkerellen volgen hebben vandaag een speciale les. Mevrouw Sevde van het secretariaat komt een lesje "Turks koken" geven. Ze heeft 3 verschillende gerechtjes uitgewerkt. Per groep bereiden de leerlingen deze Turkse lekkernijen. Het eindresultaat is verrukkelijk, dit hadden de leerlingen niet verwacht.
2016-05-09 Turks koken

Vandaag zag de les kokkerellen er een beetje anders uit dan normaal. De leerlingen kregen per twee een tablet, ze surften naar de website van Jeroen Meus: Dagelijkse kost. Aandachtig bekeken ze het filmpje, worstenbroodje bereiden. Na de professionele uitleg van Jeroen, mochten ze zelf aan de slag. Het resultaat kan je zien op de foto's! Smakelijk!
2016-01-21 Kokkerellen

De leerlingen van het talentenuur kokkerellen bereiden zich alvast voor op de komende feestdagen. Deze les bereiden ze 4 verschillende hapjes, waarvan 2 warme en 2 koude. Ze bereiden o.a. toastjes met krabsla afgewerkt met een gepeld stukje tomaat, tomaat-mozzarella-bolletjes op een stokje, spinazie-mozzarella-bladerdeegrolletjes gebakken in de oven en tortillachips afgewerkt met een kaasdip.
2015-11-25 Kokkerellen

Vandaag hebben we Open School voorbereid. We hebben heerlijke koekjes gebakken zodat we jullie zondag gezellig kunnen ontvangen en een koekje kunnen aanbieden. Het koekje bestaat maar uit 3 ingrediënten: suiker, zelfrijzend meel en margarine. We hebben besloten margarine van het merk Planta te gebruiken. Na onderzoek is gebleken dat deze koekjes de lekkerste smaak hebben. Zijn jullie benieuwd naar het resultaat? Jullie zijn van harte welkom op onze Open School.
2015-03-03 KOK Koekjes

Vandaag hebben we karamelroom klaargemaakt. Zeker geen heel eenvoudig nagerechtje om te maken.We hebben zelf de suiker laten karmeliseren tot karamel en vervolgens afgewerkt tot karamelroom. Tussendoor hebben we een perziktoast klaargemaakt. Zodat we konden genieten van een kleine lunch met een dessertje.
2015-02-25 KOK Karamelroom

De leerlingen van het talentenuur Kokkerellen hebben vandaag iets anders gedaan dan normaal. Lekker proeven met leuke vragen: een leuke en actieve voedingsquiz.
2015-02-11 KOK Voedingsquiz
 
De leerlingen van het talentenuur Kokkerellen bereiden zelfstandig pannenkoeken. De receptfiche wordt overlopen en dan gaan ze aan de slag:

Pannenkoeken bakken

pannenkoeken bakken

boter in de pan

boter in de pan

zodat je bakken kan!

Het resultaat is heerlijk, smullen maar.

2015-02-11 KOK

De leerlingen van het Talentenuur Kokkerellen hebben de lessen van het voorbije trimester sfeervol afgerond met het maken van kerstgebak. Het recept werd nauwkeurig gevolgd en met de nodige creativiteit bij de afwerking kon iedere leerling de familie thuis laten proeven van zijn of haar talent.
Talentenuur Kokkerellen kerstgebak