Het talentenuur ‘Multimedia’ is zeer sterk op ICT gericht. Leerlingen die graag leren werken met verschillende softwarepakketten. Je leert foto’s en beelden bewerken. Ook het maken van animatiefilmpjes en video’s komt aan bod. We leren je ook hoe je een website in mekaar kan steken. Voor je het weet ben je een echte kenner!

Een greep uit de activiteiten van het talentenuur Multimedia:

De leerlingen van het talentenuur MultiMedia ontwerpen een QR-zoektocht voor de tablet of smartphone. Achter een tiental QR-codes verstoppen ze letters of afbeeldingen die moeten gezocht worden. De QR-codes worden over het hele school terrein verstopt en met behulp van een plattegrond kan de zoektocht beginnen.
02-06-17
 
De leerlingen van het Talentenuur MultiMedia ontwerpen een poster. Het onderwerp kiezen ze zelf. Ze denken na over de schikking en de kleurencombinaties. Ondertussen waken ze over de kwaliteit van de gebruikte afbeeldingen. De poster wordt immers op groot formaat afgedrukt.
2017-01-20 MM Poster
–>meer van Talentenuur MultiMedia
 
De leerlingen van het Talentenuur MultiMedia maakten hun eigen animatiefilmpje. Met eenvoudige technieken en vooral veel geduld gingen ze aan de slag.
-->meer van Talentenuur MultiMedia
 
De leerlingen van het talentenuur MultiMedia werken aan een stop-motionfilmpje. Met gekleurd papier beelden ze een verhaal uit. Met de webcam maken ze héél véél foto's om die daarna te bewerken tot een filmpje.
17-02-17
-->meer van Talentenuur MultiMedia
 
De leerlingen van het Talentenuur MultiMedia maken hun eigen muziekmix. Ze verzamelen allerlei muziekjes en geluiden. Met het programma Audacity gaan ze hiermee creatief aan de slag en maken hun eigen montage.
31-01-17
-->meer van Talentenuur MultiMedia
 
De leerlingen van het Talentenuur Multimedia zetten hun eerste stappen in de wereld van de fotobewerking. Ze maken een foto van mekaar met de tablets. Snijden zichzelf weg uit de achtergrond en plaatsen zich op een ander locatie. Na het toepassen van enkele filters en eventueel het toevoegen van tekst, hebben ze een mooi en origineel resultaat.
2016-12-15 MM fotobewerking
-->meer van Talentenuur MultiMedia
 
De leerlingen van het Talentenuur MultiMedia zijn het schooljaar gestart met het ontwerpen van hun persoonlijke website. Ze schrijven tekst, voegen foto's en video's in en bewerken de lay-out. Doorheen het schooljaar zal deze website uitgroeien tot een verzamelplaats van al hun producten die ze tijdens de lessen zullen ontwerpen.
2016-09-17 MultiMedia
-->meer van Talentenuur MultiMedia
 
De leerlingen van het Talentenuur MultiMedia werken met de videocamera. Ze maken opnames in en rond de school. Er komt heel wat bij kijken om tot een mooi resultaat te komen. Staat alles mooi in beeld? Wordt het geluid goed opgenomen? Achteraf moet alles nog gemonteerd worden tot een mooi geheel.
2016-01-21 MM Videofilm
-->meer van Talentenuur MultiMedia
 
De leerlingen van het Talentenuur MultiMedia maken in het lokaal voor een wit doek een foto van mekaar. Op het internet zoeken ze een mooie achtergrond. Door knippen en plakken in het fotobewerkingsprogramma Photofiltre maken ze een virtuele reis rond de wereld.
2016-02-24 MM Fotobewerking
-->meer van Talentenuur MultiMedia
 
De leerlingen van het Talentenuur MultiMedia maken een stripverhaal met Toondoo.com. Het wordt een milieuvriendelijke strip om anderen aan te zetten tot meer milieubewust zijn. Nadien voegen de leerlingen hun stripverhalen samen tot een digitaal stripboek en posten het op hun persoonlijke website.
2016-01-20 MM Toondoo
-->meer van Talentenuur MultiMedia