Solidariteitsactie Sint-Vincentiusvereniging “De kleine drempel” te Bree

Wat een animatie was er de afgelopen middagpauzes in onze school. We hadden immers weer onze jaarlijkse solidariteitsmarkt ten voordele van Sint-Vincentius "de kleine drempel" in Bree. Onze leerlingen en ouders staken de handen uit de mouwen en bakten erop los om alle kraampjes te voorzien van lekkers. De school sponsorde worstenbroodjes die gebakken werden met hulp van onze ouderraad en die gesmaakt werden door de leerlingen. Verder was er in elk kraampje wel iets leuks te beleven: liedjes aanvragen, voetballen, grabbeltonnen, juwelen te koop, raadseltjes... Voor iedereen wat wils.Een dikke proficiat aan alle leerlingen en de leraren. We zijn benieuwd of we opnieuw ons record hebben verbroken. Hoeveel geld we precies hebben ingezameld, horen jullie na de kerstvoorstelling door de leerlingen van Muzisch Atelier op vrijdag 23 december.
2016-11-24 Solidariteitsmarkt

Wat een bedrijvigheid tijdens de middagpauzes einde november en begin december ! De wafelpannen en de bakovens deden het in vele gezinnen en op school weer fantastisch. De geur van wafels en cake lokte de leerlingen naar de tentjes en naar de warme worstenbroodjes in de eetzaal, gesponsord door de school. Altijd prijs bij het draairad of bij de voeldoos. Zelfs met de nieuwe K3 mocht je op de foto, terwijl iets verderop de blikken potten in het rond vlogen. Een levendig knuffelkonijn kon er niet genoeg van krijgen. Een dikke pluim voor alle klassen en klassenleraren. Jullie tentjes zagen er geweldig uit. De jetonnen vlogen uit de portemonnees. Je kan het al raden : een nieuw record werd inderdaad gebroken. Hoeveel precies? Je hoort het na de kerstvoorstelling door de leerlingen van Muzisch Atelier in de Breughelzaal . De vrijwilligers van Sint-Vincentius zullen heel tevreden zijn. Onze leerlingen hebben het hart op de juiste plaats : iedereen was super solidair met de kansarme mensen in onze eigen omgeving. Proficiat !
2015-12-02 Solidariteitsmarkt
2015-12-02 Solidariteitsmarkt
 
21-12-2014 Kerstevocatie
Het eerste trimester werd feestelijk afgesloten met een kerstfeestje in de klas en een kerstevocatie door de leerlingen van het talentenuur Muzisch Atelier.Op het podium van de Breughelzaal toonden de leerlingen hun talenten. Met woord, muziek, dans en een vleugje humor brachten ze een eigen interpretatie van het kerstverhaal. Een dikke proficiat voor de leerlingen en de begeleidende leerkrachten mevrouw Brusten en mevrouw Pinxten!Vertegenwoordigers van de Sint-Vincentiusvereniging van Bree mochten al het moois meemaken en als klap op de vuurpijl een dikke cheque in ontvangst nemen. Maar liefst 2765 euro geeft hen de mogelijkheid om te zorgen voor een warm kerstfeest voor heel wat minderbedeelde gezinnen uit de omgeving.
2014-12-20 Kerstevocatie
 
02-12-2014 Solidariteitsmarkt
Eind november  - op de speelplaats van onze school De advent staat voor de deur. De kersttijd met zijn gezelligheid en lichtjes komt eraan. Een jaar is bijna voorbij. Slechts  één woord doet ons hart sneller slaan – SOLIDARITEIT. Leerlingen,  mama’s en opa’s  reppen zich naar de keuken om allerlei lekkers te bakken. Wafels, ‘koekjeskoek’ en speculaas, brownies, cupcakes, en chocomousse, het is er allemaal. Vier middagen lang zie je bergen lekkers in de kraampjes verschijnen en … vliegensvlug verdwijnen  achter de kiezen!  Leerlingen smullen, leerkrachten likken duimen en vingers schoon. Te midden van al die lekkerbekken kun je genieten van een ouderwetse Vlaamse kermis met – jawel! - roulette, grabbelton, nagelkloppen en potten gooien. In een hoekje staan lange rijen leerlingen aan te schuiven voor een ‘make-over’ in de beautycorner. Er is een voetbaltornooi en een heuse goochelshow. Tweedehandsspulletjes en handgemaakte creaties gaan door de handen van de gretige kopertjes. Een heerlijk kopje chocolademelk of een warm worstenbroodje op tijd en stond  zijn er om even te bekomen. Deze solidariteitsmarkt is een jaarlijkse traditie op onze school. De opbrengst is bestemd voor ‘De Kleine Drempel’ van Bree. Deze vereniging zorgt ervoor dat zo’n  tweehonderd gezinnen in armoede twee keer per maand een voedselpakket ontvangen. Ze beheren eveneens een mooi verzorgde  tweedehandswinkel  waar de honderden mensen die – al dan niet tijdelijk – in de problemen zitten, zelf schoenen, kleren en speelgoed kunnen kopen. Het juiste bedrag dat deze markt heeft opgeleverd houden we nog even geheim. De vrijwilligers van Sint-Vincentius zullen het geld vast en zeker met een dankbaar hart in ontvangst nemen op 19 december 2014. Dan zullen ze ons vertellen wat ze precies met de ‘centjes’ hebben kunnen doen. Hartelijk dank aan iedereen die zich met hart en ziel heeft ingezet om van onze markt een succes te maken.
2014-11-30 Solidariteitsmarkt
2014-11-30 Solidariteitsmarkt
2014-11-30 Solidariteitsmarkt
 
31-12-2013 Kerstevocatie
Het eerste trimester werd feestelijk afgesloten met een kerstfeestje in de klas en een kerstevocatie door de leerlingen van het talentenuur Muzisch Atelier. Op het podium van de Breughelzaal toonden de leerlingen hun talenten. Met woord, muziek, dans en een vleugje humor brachten ze een eigen interpretatie van het kerstverhaal. Een dikke proficiat voor de leerlingen en de begeleidende leerkrachten, mevrouw Brusten, mevrouw Pinxten en meneer Goossens! Vertegenwoordigers van de Sint-Vincentiusvereniging van Bree mochten al het moois meemaken en als klap op de vuurpijl een dikke cheque in ontvangst nemen. Maar liefst 2710 euro geeft hen de mogelijkheid om te zorgen voor een warm kerstfeest voor heel wat minderbedeelde gezinnen uit de omgeving.
2013-12-20 Kerstevocatie