In de B-stroom wordt er over de twee jaren heen zes keer projectmatig gewerkt. Dit betekent dat er een hele week gewerkt wordt rond een bepaald thema. De activiteiten zijn vakdoorbrekend. Naast het werken aan vakgerichte leerplandoelen wordt er daarnaast ook gewerkt aan de vakoverschrijdende doelen. Met deze projecten proberen we de leerlingen van de B-stroom te laten kennismaken met een gevarieerd beeld van de maatschappij in al haar facetten.

De projectweken in  1B zijn: “Feesten in december” (december 2016), De “Beelympics” (een gezonde geest in een gezond lichaam) (maart 2017) en “Van stad Bree naar platteland(sklassen)” in juni 2017.

Voor BVL zijn de volgende projecten gepland: “Smaakmaker” (november 2016), “Achter de schermen” (maart 2017) en “Met de B(ee) naar zee” in mei 2017.

Binnen elk project wordt er gezorgd voor ICT-opdrachten en voor intra- en /of extramurosactiviteiten.

Een greep uit de activiteiten van de afgelopen projecten:

1B: Van stad Bree naar platteland(sklassen)

Het schooljaar eindigde voor de leerlingen van 1B met een fantastische projectweek, nl. 'Van stad Bree naar platteland(sklassen)'. De leerlingen maakten kennis zowel met de stad als met het platteland. Ze verkenden de stad door een bezoek te brengen aan het gemeentehuis van Bree en door een stadsspel te spelen. In het gemeentehuis konden ze kennis maken met de verschillende diensten en kwamen ze te weten waar ze terecht kunnen om bv. een identiteitskaart of een paspoort aan te vragen. Via het stadsspel verkenden ze het centrum van Bree. Het platteland leerden ze kennen door een bezoek aan een imker in Tongerlo en zeker ook door het verblijf in de Breugelhoeve in Peer. Dat laatste was zeker een schot in de roos ondanks het superhete weer. In de Breugelhoeve stonden verschillende activiteiten op het programma: cluedo spelen, Bazaar Kastaar (groenten), paardrijden en een bezoek aan een modern varkensbedrijf. Bij Bazaar Kastaar ontdekten de leerlingen hoe je een moestuin aanlegt en onderhoudt. Deze activiteit werd afgesloten met een kookworkshop. De leerlingen maakten lekkere tosti's en pannekoeken en ze kookten heerlijke groentensoep. Dat smaakte! De activiteit waar de leerlingen het meest naar uitgekeken hadden was het paardrijden. Dat was dan ook een voltreffer. Alle leerlingen verdienen een pluim, want iedereen durfde het aan om paard te rijden. Deze activiteit was al goed voorbereid doordat mevr. C. Broekx vooraf met haar twee pony's, Vanessa en Portos op school was geweest. Zo kenden de leerlingen de kneepjes van het vak al een beetje. Dit was een superfijne afsluiting van het eerste jaar.

Project 1B: De Beelympics

De leerlingen van 1B hebben net het tweede project van dit jaar achter de rug. Dit project heet 'Beelympics' en staat helemaal in het teken van een gezonde geest in een gezond lichaam. De leerlingen zijn dan ook heel wat actief bezig geweest. Zo zijn ze gaan tennissen in KCA, hebben ze viking kubb en een bosspel gespeeld. Ook kwamen er enkele leuke, leerrijke spellen aan bod: lach je gezond en snap je hapje. Naast al die activiteit is er soms een moment van rust nodig. Daarom hebben ze een les relaxatie gehad. Bij het sporten kan het al eens gebeuren dat iemand gekwetst geraakt en moet revalideren. Hoe het er in een revalidatiecentrum aan toe gaat, hebben de leerlingen kunnen zien in het revalidatiecentrum van het ziekenhuis in Bree. De leerlingen vonden het een zeer leuke week en ze hebben vast ook wel één en ander bijgeleerd.
08-04-17
 

Projectweek 1B: Feesten in december

In de week van 16 tot en met 22 december 2016 beleefden de leerlingen van 1B hun eerste projectweek: Feesten in december. Ze maakten enkele boeiende uitstappen zoals naar Sint-Vincentius en naar Winterland in Hasselt. Daar bovenop stonden er ook in de school fijne, creatieve en leerrijke activiteiten op het programma. De leerlingen maakten mooie lichtbokalen en lekker kerstgebak. Bij beide activiteiten mochten ze hun creativiteit laten zien bij het versieren. Ook het schaatsen op de schaatsbaan in Bree was een hele leuke belevenis. Verder werd er heel wat op de computer gewerkt. Zo maakten ze digitale kerstkaarten, een powerpointpresentatie die ze naar hun E-twinningpartner in Amsterdam stuurden en zochten ze informatie op over hoe mensen in andere Europese landen het kerstfeest vieren. Deze eerste projectweek was een schot in de roos.
2016-12-18 Project 1B

BVL: Project Smaakmaker

Chocolade, groenten, fruit... een smaakvolle week voor BVL is net achter de rug! Tijdens de week 'smaakmaker' konden de leerlingen alles over smaken te weten komen. Op welk puntje van je tong proef je bitter of zoet? Wie kent het cacaomysterie? Hoe maak je originele tafeldecoratie? Ken je al de ingrediënten van een smakelijke spaghetti? De leerlingen van BVL kunnen jullie hier nu zeker een antwoord op geven.  De leerrijke projectweek werd afgesloten met een lekkere spaghetti! Heerlijk!
2016-11-20 Smaakmaker

Projectweek 1B: van stad Bree naar platteland(sklassen)

De derde en laatste projectweek 'Van stad Bree naar platteland(sklassen)' van 1B zit er weer op. Het was een schot in de roos. De leerlingen hebben kennisgemaakt met de stad en het platteland. Ze verkenden de stad Bree door een stadsspel te spelen en ze brachten een bezoek aan het stadhuis. Zo leerden ze het reilen en zeilen van de stadsadministratie een beetje kennen. Ook het platteland kwam aan bod door een bezoek aan een imker. Sommige leerlingen waren als de dood voor de bijen, maar konden toch de lekkere honing wel smaken. De week werd afgesloten met een verblijf van twee dagen en één nacht in de Breugelhoeve in Peer. We hadden de twee warmste dagen van het jaar (hopelijk tot nu toe) uitgekozen. De leerlingen hebben met volle teugen genoten van de knuffelboerderij, de speeltuigen, het paardrijden, het werken in de moestuin en het bezoek aan een modern varkensbedrijf.
2016-06 1B Plattelandsklassen