Jaarthema 2014-2015: ‘PUUR CULTUUR’

SKMBT_42314092907580_0002

Het jaarthema ‘Puur Cultuur!’ kadert in

  • één van de uitgangspunten van ons pedagogisch project ‘leren IN en VOOR diversiteit’
    en
  • onze vakoverschrijdende werking, met focus op de cluster ‘Kunst en cultuur’ in de VOET-contexten ‘Socioculturele samenleving’ en ‘Sociorelationele ontwikkeling’.
We willen dat onze leerlingen
  • zich sociaal kunnen integreren in eigen en andere culturele groepen
    en
  • actief kunnen omgaan met cultuur en kunst die hen omringen.
Onze vakoverschrijdende werkgroepen van leraren nemen het voortouw om een extra aanbod van culturele en muzische activiteiten te voorzien voor de leerlingen tijdens dit schooljaar. Voor de organisatie van een aantal activiteiten wordt er samengewerkt met externe culturele partners en met de leerlingen- en ouderraad.

Een greep uit de activiteiten van het jaarthema “Puur Cultuur”:

CreActieve Dag 2015

Voor de leerlingen van het eerste jaar organiseerden we naar jaarlijkse gewoonte onze CreActieve dag. Alle leerlingen van het eerste jaar hebben deelgenomen aan verschillende creatieve activiteiten. Er kon een keuze gemaakt worden uit de volgende workshops: cupcakes, kadoosjes, artwork-graffiti, creatief met klei, armbandjes maken van fimo, tekenen vanuit gevoelens met pastelkrijtjes, stop-motion met een Ipad, een computergame creëren, stripverhaal maken via Ipad, T-shirt bewerken en een muziekworkshop.We zagen enthousiaste leerlingen aan het werk met gedreven begeleiders, collega’s, kunstenaars en hobbyisten uit de omgeving. De foto’s zijn een sprekend bewijs van het enthousiasme tijdens de activiteiten, en tegelijk tonen ze enkele prachtige resultaten. Proficiat en dank je wel aan iedereen voor deze geslaagde dag!
2015-03-11

Thema-avond ouderraad en leerlingenraad: Puur Cultuur

Op vrijdagavond verwelkomden we meer dan 170 leerlingen, ouders en leerkrachten op onze school voor de jaarlijkse thema-avond van de ouderraad en leerlingenraad. Deze thema-avond stond in het teken van ons jaarthema "Puur Cultuur" en werd een aaneenschakeling van culturele acts, gebracht door leerlingen, ouders, leerkrachten en directie. We werden ondergedompeld in verschillende culturen en konden genieten van poëzie, humor, dans, muziek en goochelacts. Alle performers werden onthaald onder luid applaus van de aanwezigen, die op hun beurt versteld stonden van al dit talent. De cultuuravond was een schot in de roos en toonde onze school zoals ze is: "een school met een hart voor elk talent".
2015-02-06 Cultuuravond
 

PuurCultuur: Kunst in de school

Een week lang was er op onze school een tentoonstelling op bezoek. De mensen van WWHAT uit Brussel hadden enkele mooie kunst- en designcollecties bij. De leerlingen mochten deze kunstobjecten vastnemen en zelfs aandoen. Er waren echte topstukken bij: T-shirts van Walter van Beirendonck, handtassen van Louis Vuitton, schoenen van Martin Margiella, design vogelhuisjes en een leuke POP ART collectie van Andy Warhol. Voor iedere kunstliefhebber wat wils!
2015-01-27 Kunstbank

Puur Cultuur: workshop Creatief met kaarsvet

Onder het jaarthema 'Puur Cultuur' konden leerlingen zich opgeven voor de vrijblijvende workshop 'Creatief met kaarsvet'. Een groepje enthousiaste leerlingen mocht 's middags afzakken naar het deco-lokaal en onder leiding van de mama van Caro Gysen de handen uit de mouwen steken. Door het dompelen van ballonnen in gesmolten kaarsvet creëerden ze originele kaarshouders en tafeldecoratie. Tevens leerden ze hoe ze verschillende effecten konden bekomen door verschillende kleuren van kaarsvet te mengen. Het resultaat mag zeker en vast gezien worden!
2015-01-20 Workshop kaarsvet
 

Puur Cultuur: Kookworkshop

19 leerlingen deden mee aan de eerste workshop van de werkgroep cultuur.  De mama van Jules uit 1Ae maakte samen met hen Afrikaanse koekjes.  Nootjes, suiker, maiszetmeel en een ei vormden de basis van het recept. De leerlingen waren zeer enthousiast en de koekjes roken overheerlijk.  Zeker voor herhaling vatbaar!  Het recept vinden jullie tussen de foto's. Voor diegenen die niet mee konden doen en het thuis eens willen proberen. 🙂
2014-11-20 Puur Cultuur Kookworkshop