Als school investeren we heel wat in middagactiviteiten, omdat we het belangrijk vinden dat leerlingen vooral plezier beleven aan hun schooltijd.
Meerdere leerkrachten begeleiden de leerlingen bij tal van activiteiten tussen 12.00 en 12.55 uur.

Elke middag is er de mogelijkheid tot sport & spel. Dit is binnen of buiten, naar gelang de weersomstandigheden. Verder kunnen leerlingen gebruik maken van het ICT-lokaal of onze schoolbib.

We hebben ook een divers aanbod aan clubactiviteiten, waar leerlingen hun talenten kunnen ontplooien.

MuzischeClub

 Muzische club

Alle leerlingen van de school krijgen de gelegenheid om aan te sluiten bij de Muzische club. Er kan een keuze gemaakt worden uit de volgende leuke activiteiten: zingen, initiatie ukelele, samen musiceren, muziek componeren op computer, en stars@school. De sfeer zit erin. Het muzisch clubje is een aanrader!

 Spelletjesmiddag

In de wintermaanden kunnen er in een klaslokaal met andere leerlingen spelletjes gespeeld worden. Er is keuze uit dammen, schaken, Jungle Speed, vier-op-een-rij, Uno…

Spelletjesmiddag

Sportactiviteiten

Sportactiviteiten

Op onze speelterreinen staat er bij goed weer vanalles te gebeuren. Er is mogelijkheid om te basketten, voetballen, tennissen, honkballen…

 ICT-club

Alle leerlingen van de school krijgen de gelegenheid om aan te sluiten bij de ICT-club. Aan de computer leren we zelf kleine programma’s maken. We ontwikkelen een computerspelletje, maken een website of besturen een robot.

DSCF3756

Mind

Club Happy@School

Je leert wat je kunt doen om ontspannen te zijn en hoe je meer rust en kalmte kunt ervaren. Je doet oefeningen om lekker in je vel te zitten en jezelf helemaal te aanvaarden.  Daarvoor werken we met een spiegel en een ‘moodboard’. Je leert hoe je je hersens gezond, actief en alert kunt houden, kortom  je leert hoe je slimmer wordt. Je leert hoe je je makkelijker kunt concentreren, hoe je mindful en leuker kan leren. Je leert hoe je stressvolle gedachten uit je hoofd krijgt en hoe je een positieve denkstijl kunt ontwikkelen. Je leert hoe je je batterij kunt opladen door te bewegen.  Je leert wat te doen als het moeilijk wordt, als vervelende gevoelens de kop opsteken. Je leert doorzetten in plaats van uitstellen. Tenslotte leer je mediteren. Mediteren is niet geheimzinnig of zweverig. Het is een manier om je hoofd en je lichaam rustig te krijgen.
Iedereen kan deze oefeningen voor een helder hoofd, een wakker lijf en een open hart aanleren in de club ‘Happy@school’.  Je zult zien dat het werkt!

Bibliotheek

Alle leerlingen van de school kunnen tijdens elke middagpauze van 12.30 u tot 12.55 u naar de schoolbib komen om boeken te ontlenen, maar ook om in alle rust en stilte een boek, een strip of de krant  te komen lezen.

DSC02533

Creaclub

Crea-club

Kan jij na een lange week je hoofd nog maar moeilijk bij de les houden? Je concentreren op de leerstof is er ook niet meer echt bij? Heb jij ook zin om je hoofd even helemaal leeg te maken, om even weg te zijn van de wereld? Dan is de Creaclub iets voor jou! Hier kan je op vrijdagmiddag even ontsnappen aan alle lessen, en helemaal opgaan in een creatieve opdracht, waarna je met wat extra energie weer verder kan naar de orde van de dag!

Europese club

Wil je graag kennismaken met leeftijdsgenootjes uit andere Europese landen?
Wil je graag werkstukjes maken op de computer en deze delen met je buitenlandse vrienden?
Kan je niet wachten tot het 2de jaar om de Engelse taal te gebruiken in communicatie met andere?

Dan is de Europese club echt iets voor jou!

 Afbeelding logo