Geplaatst op 13 januari 2016
Dag 5

Vandaag werden alle fluofietsers beloond met een fluostrip die ze aan hun boekentas, rond hun arm, of aan hun fiets kunnen bevestigen.
De winnaars die weer en wind in fluo trotseerden en dus ook met een lekker broodje verwend zullen worden zijn:

  • 1A: Bram J, Aïsha R, Laure P, Rhune V, Wout P, Lore C
  • 1B: Axana B
  • 2A: Lucas H, Senne V, Dries T, Hugues C

Zij worden op maandag 18 januari om 12u00 verwacht in de eetzaal.
Er zal daar een fluo-VIP-tafel met lekkere broodjes voor hun klaarstaan.

De fluoweek zorgde ervoor dat maar liefst 16x zoveel fietsers als gewoonlijk in het fluo naar school kwamen!! Fluofietsers, doe zo voort en motiveer anderen om ZICHTBAAR naar school te komen!

VEILG NAAR SCHOOL KOMEN IS BELANGRIJK!!
BLIJF OOK VOLGENDE WEEK DE FLUOTREND VOORTZETTEN!!!!

2016-01-17
Dag 4

Morgen is het zover… dan kunnen alle volle spaarkaarten in de tombola-doos gestoken worden.
Wie van jullie heeft er allemaal een gadget bijeen gespaard?
Wie zal er die heerlijke broodjesmaaltijd winnen?
Het antwoord op deze vragen krijgen jullie morgen!

Morgen zal ook de laatste dag zijn dat onze helpers om 8u al post zullen vatten op school.
Heel erg bedankt aan onze vroege vogels: Dorien, Marie, Dries, Vincent, Rune, Mireille, Amy, Luna en alle leerkrachten die meegeholpen hebben om een oogje in het zeil te houden: mevr. Houben A., mevr. Verdonck, dhr. Depireux, mevr. Bosmans, dhr. Lemmens, dhr. Rigas, mevr. Katrien, mevr. Joachims, mevr. Grobben en onze directeur.

Dag 3
Vandaag strooide de regen wat roet in het eten. Vele fietsers kozen voor het openbaar vervoer of voor taxi mama/papa. Toch zagen we dat enkele van deze leerlingen hun fluo-gehalte niet verloren hadden… Zo hoort het: “Safety first!!” als je nu voetganger bent of fietser, zichtbaarheid op de weg blijft belangrijk!

2016-01-13 Fluo3
Dag 2
Ook op dag twee zagen we heel wat veilige fietsers passeren! Er was zelfs meer fluo te zien dan gisteren! VOLHOUDEN GEBLAZEN!! Ook zagen we nog steeds enkele leerlingen die zonder licht fietsten, of die hun boekentas voor hun licht plaatsten… Er is dus nog werk aan de winkel!!
2016-01-12 Fluo2
Dag 1
Vandaag werd de aftrap gegeven voor de  “Let’s go fluo”-week. Deze week werd gehouden, naar aanleiding van het donkere winterweer, de verminderde zichtbaarheid tijdens deze periode en de bijhorende gevaren.Om de leerlingen zelf te laten ondervinden dat fietsers zonder of met onvoldoende licht vaak niet zichtbaar zijn voor automobilisten, kregen ze filmpjes te zien tijdens een SA-les. Daarnaast kregen ze ook wat ideetjes voorgeschoteld om hun zichtbaarheid te verbeteren: felle kleuren dragen, lichtjes of reflectoren te bevestigen aan de kledij, ….Om de theorie in de praktijk om te zetten, organiseert het gezondheidsgroepje van de leerlingenraad deze week “Lets go fluo”. Elke leerling kan sparen voor een leuk gadgetdoor elke dag in fluo naar school te fietsen.  Hiervoor ontvangen ze dan een stempel op hun stempelkaart.Vandaag werden dan ook de eerste stempels uitgedeeld.
We houden jullie op de hoogte!
2016-01-11 Fluo1