In het kader van de keuze die de leerlingen van 1B moeten maken voor het volgende schooljaar mochten zij een namiddag proeven van de beroepenvelden Verzorging-voeding en Decoratie.

Bij VV kregen ze een duidelijk beeld van de drie vakken waaruit dit beroepenveld bestaat, nl. personenzorg, zorg voor leef- en woonomgeving en zorg voor voeding. Bij personenzorg konden ze hun handen en nagels laten verzorgen. Zelfs de jongens vonden dat hun nagels wel een likje nagellak konden gebruiken. Bij zorg voor leef- en woonomgeving leerden ze de beginselen van het strijken en bij zorg voor voeding maakten ze lekkere pudding.

Bij Decoratie leerden ze een mandala tekenen en die inkleuren met bij elkaar passende kleurencombinaties. Daar kwamen enkele technieken aan te pas, zoals het juist tekenen van cirkels, het spuiten van een mooie rand en het netjes uitknippen.

Al de activiteiten werden gedaan onder de deskundige leiding van de leerlingen van het BVL. De leerlingen van 1B hebben zeker en vast een goed beeld gekregen van wat de beide beroepenvelden inhouden.

http://www.hhartbree.be/leven-op-school/fotoalbum/?album=6543856423359380801

Gerelateerde berichten