Binnen ons project ‘Our Cross-Border Experience’ staat het verschil tussen het platteland van Bree en een wereldstad als Amsterdam centraal. Doorheen het schooljaar werkten we samen met onze Amsterdamse partnerschool Hubertus & Berkhoff, de Culinaire Vakschool om onze ervaringen te delen. Begin februari mochten we hen verwelkomen in Bree voor een leerrijke tweedaagse. Begin deze week hebben wij koers gezet richting Amsterdam.

Na een warm onthaal kregen we meteen een aangename rondleiding doorheen het indrukwekkende gebouw. Vooral bij de grootkeukens en bakateliers trokken onze leerlingen grote ogen. Na een stevige lunch werden onze leerlingen terug verenigd met hun Nederlandse partner. Op de planning stonden vier workshops.  Zo werden overheerlijke broodjes vers gebakken in het bakatelier, bestudeerden ze elkaar om een portret te maken van hun partner, konden ze genieten van een initiatie in Rots & Water (assertiviteitscursus) en versterkten ze elkaar in de keuken om samen een volledig avondmaal te bereiden. Dit avondmaal was opnieuw een groot succes.

Tegen de avond zetten we koers richting onze hostel. Wanneer de leerlingen zich eenmaal geïnstalleerd hadden, trokken we naar een park dichtbij om nog even te genieten onder een stralende zon.

De volgende dag werden we om 9.00u opnieuw verwacht op onze partnerschool. Om een zo correct mogelijk beeld van deze prachtige stad te krijgen, maakten we een rederijtocht op de Amstel. Stilaan kwamen we meer terecht in het centrum van Amsterdam en konden we genieten van indrukwekkende gebouwen, idyllische pleintjes en historische bruggen. Na een gezamenlijke lunch was het alweer tijd om afscheid te nemen. Handen werden geschud, knuffels werden uitgedeeld en contactgegevens werden uitgewisseld.

We kunnen opnieuw terecht van een succes spreken!

http://www.hhartbree.be/leven-op-school/fotoalbum/?album=6562077573379704945

Gerelateerde berichten